Om P2s webblyssning

Sveriges Radio P2 erbjuder både direktlyssning via webben, där du hör det som sänds i radio just nu, och lyssning i efterhand. Så här gör du för att hitta det du vill höra.

För att kunna lyssna på P2 via din dator måste du ha programmet Realplayer installerat på din dator. Inga ljudfiler laddas ner till din dator utan ljudet ”strömmas” från Sveriges Radios server till Realplayer (undantaget är poddradio, läs mer nedan). På P2s förstasida är hela högerspalten på sidan vikt för webblyssning. Dels direktlyssning på P2, dels tips på program som redan sänts och som du kan lyssna på i efterhand.

Lyssna direkt
Längst upp på  finns en orange knapp som öppnar Sveriges Radios webbspelare med det som sänds i P2 Musik just nu. Du hör alltså det som sänds för ögonblicket.

Lyssna igen - i 30 dagar från 1 november
Alla P2s program går att lyssna på via webben i efterhand. Programmen spelas in automatiskt på sin ordinarie sändningstid och ligger kvar för lyssning i en vecka efter första sändningsdatum. Från första november 2006 kommer alla program att finnas kvar i 30 dagar efter sändning.

Poddradio låter dig lyssna när du vill
Poddradio innebär att du prenumererar på ljudfiler som laddas ner till valfri typ av musikspelare i datorn. I dagsläget erbjuder P2 två olika poddradioprogram; nyhetsprogrammet med det senaste från musikens värld och som är en del av P2s satsning på jubileumsåret 2006.

Planerade förbättringar
Sveriges Radio arbetar ständigt för att förbättra sin service via webben. Ett arbete pågår för att kunna erbjuda efterhandslyssning i 30 dagar efter sändningsdatum, för alla program. Då kommer efterhandslyssningen också att vara i stereo. Startdatum för den förbättrade servicen är 1 november 2006.