1 av 5
Monica Saarinen
2 av 5
Kristin Göthe
3 av 5
Riksbankschefen Stefan Ingves.
4 av 5
5 av 5
Carl Bildt

Fredagsintervju och politikers aktieinnehav

Fredag 27 oktober

16-timmen
Ministrarnas aktieinnehav
Det hittills mest uppmärksammade innehavet är  utrikesminister Carl Bildts aktier i det ryska investmentbolaget Vostok Nafta. I ett pressmeddelande i eftermiddag säger Carl Bildt att han de senaste veckorna sålt aktierna. Björn Elmbrant, reporter Studio Ett medverkar.

Fredagsintervjun
Möt en av Sveriges mäktigaste män, Stefan Ingves, chef för Riksbanken. Han meddelade igår att reproräntan ska höjas. Ett beslut som påverkar allas ekonomi. Stefan Ingves har en rad toppjobb i bagaget och har kallats kärv, knivskarp och lojal.

Heligt krig
Kampen om islam kommer att stå i Europas förorter. Den tesen har flera islamologer fört fram på senare tid. Bland Europas muslimer finns de som vill se heligt krig och får stöd utifrån och det finns de, som tar helt avstånd från våldet. En som tidigt resonerat kring denna frågeställning är Tariq Ramadan med en schweizisk-egyptisk bakgrund. Alice Petrén, SR:s sydeuropakorrespondent har träffat honom.

17-timmen
Politikers aktieinnehav
Det ska handla om utrikesminister Carl Bildts aktier i investmentbolaget Vostok Nafta. Allt fler borgerliga kritiker kräver att Carl Bildt gör sig av med aktierna. I ett pressmeddelande i eftermiddag säger Bildt att han de senaste veckorna har sålt aktierna. Samtal med Carl Bildt, utrikesminister (m), Eric Erfors, ledarskribent Expressen och Ingvar Svensson, kd, konstitutionsutskottet.

Svenska kollektivavtal
Det handlar om EU:s arbetstidslag som är på väg att punktera de svenska kollektivavtalen. Och som hotar åstadkomma kaos inom vård och omsorg. Reportage av Anders Wennersten och samtal med Susanne Palme, EU-reporter Studio Ett.

Krönika
Björn Elmbrant
funderar på varför makthavarna så sällan säger som det är och istället lindar in det i mer eller mindre fluffiga formuleringar.

Gammal stridsvagn
Såg ni bilderna från Budapest i veckan? Under högtidlighållandet av minnet över den ungerska revolten mot Sovjetunionen i oktober 1956 kom en stridsvagn rullades bland folkmassorna. Stridsvagnen hade några demonstranter fått fatt på. Men hur kommer det sig att en 60 år gammal tanks bara kan börja fungera igen? Anton Karis reportage.

Kändisliv
Det ska också handla om en av de mest infekterade skilsmässorna i kändisvärlden, värre än det värsta Dallas-manuset. Det handlar om Paul McCartney-medlemmen av The Beatles. Maria Eksedler, SR:s korrespondent rapporterar.

Programledare: Monica Saarinen och Kristin GötheProducenter: Anders Diamant och Anders Wennersten
anders.diamant@sr.se, anders.wennersten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".