1 av 6
Monica Saarinen
2 av 6
Kristin Göthe
3 av 6
Irak
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Tony Blair

Utförsäljningen av allmännyttan, skolattacken i Pakistan

Tisdag 31 oktober


 

16-timmen
Pakistan
Först en direktrapport från Pakistan, där radikala muslimska ledare idag manar till stora protester efter gårdagens regeringsattack mot en islamisk skola. Samtal med Max Babri  psykolog i Lahore, Pakistan och Ishtiaq Ahmed, docent vid statsvetenskapliga institutionen, Stockholms Universitet.


Utförsäljningen av allmännyttanDet är hög takt i utförsäljningen av allmännyttan Dom första nio månaderna i år bildades 928 nya bostadsrättsföreningar i landet. Ännu fler kan det bli, om regeringen som väntat, upphäver den så kallade stopplagen. Vilka är fördelarna med omvandlingen från hyresrätt till bostadsrätt? Vad finns det för nackdelar? Medverkar gör bl a: Terje Gunnarsson, ordförande i hyresgästföreningen Stockholm, Gunnar Elm kommunalråd (c) Växjö och Lars Tysklind civilutskottet (fp).

17-timmen
Nordkorea
Idag kom beskedet att Nordkorea, enligt uppgifter från Kina och USA, kan tänka sig att åter gå in i internationella samtal kring kärnvapen. Detta trots att det var tre veckor sedan landet genomförde kärnvapenprov. Daniel Nord, biträdande direktör på SIPRI, reder ut begreppen och vad det här innebär för säkerhetsläget i världen.

Sverigedemokrat fick sparken
Om sverigedemokraten som fick sparken från sin praktikplats på svenska ambassaden i Israel igår. Vi ska diskutera vilka jobb en aktiv sverigedemokrat kan ha och inte ha.


Abortförbud i Nicaragua
Det ska också handla om kyrkans makt över presidentvalet i Nicaragua på söndag. Häromdagen antog parlamentet en ny lag som totalförbjuder alla aborter, oavsett om kvinnan våldtagits, utsatts för incest eller t.o.m. riskerar livet med sin graviditet. Samtal med Marie Fredriksson, biståndarbetare Forum Syd och Anna Hedh, s,  EU-parlamentariker.

Brittisk miljödebatt
Miljöfrågorna har hamnat högt upp på den politiska agendan i Storbritannien. Senast igår presenterade Tony Blair en stor rapport som varnar för effekterna och kostnaderna av klimatförändringarna. Reportage av Maria Eksedler, korrespondent i Storbritannien.


Övergrepp på IraksoldaterDen amerikanska marinsoldaten John Jodka, 20 år gammal, misstänkt för bl a mord och kidnappning har sedan maj suttit inspärrad på marinkårsbasen Camp Pendleton. Han är misstänkt för att, tillsammans med sju andra soldater, kidnappat och dödat en irakisk man. Först nekade han till alla anklagelser men i förra veckan tog hans historia en ny vändning. Reportage av Helena Groll.

Programledare: Monica Saarinen och Kristion Göthe
Producenter: Marie-Jeanette Löfgren och Carlos Garat

marie-jeanette.lofgren@sr.se carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".