1 av 5
Kristin Göthe
2 av 5
Anders Holmberg
3 av 5
4 av 5
Fartyget Finnbirch
5 av 5
Svältande pojke i Sudan

Bistånd och fartygshaveriet

Torsdag 2 november

16-timmen
Utförsäljning av svenska företag
Om tyska MAN:s planer på att köpa Scania som mött hårt motstånd. Vad spelar det för roll vem som äger lastbilstillverkaren? Ronald Fagerfjell, ekonomijournalist är med.

Det svenska biståndet
Ska Sverige fortsätta att ge bistånd till Vietnam? Gynnar det en demokratisk utveckling i denna kommunistiska enpartistat? Och vilket bistånd är det som fungerar, som effektivt bidrar till att ett land kan lyfta ur fattigdom? Hör bl a biståndsminister (m) Gunilla Carlsson, Christian Sandström, tankesmedjan Captus, Staffan Ivarsson, Riksrevisionen, granskar att biståndet används rätt, Anette Hektor, missionär Pingströrelsen och Eva Asplund, avdelningschef SIDA.

17-timmen
Fartygshaveriet
Klarar den svenska sjöräddningen en ny Estonia-katastrof? Efter fartygshaveriet igår ifrågasätts beredskapen för större olyckor till havs. Lars Flemström, fd helikopternavigatör, Lars Widell, byrådirektör Sjöfartsverket medverkar.

Cancervaccinering
Livmoderhalscancer är den näst vanligaste cancerformen för kvinnor, nu börjar vaccineringen, men vem har råd? Carl-Peter Anderberg, läkare och Anders Lindberg, läkare Smittskyddsenheten deltar.

Våldet i medierna
Hur påverkas barn av vålds- och sexskildringar i medierna? Hör vad föräldrarna tror och vad barnen själva tycker. Ingegärd Rydin, professor Högskolan Halmstad.

Konsert med syrsor
Igår berättade vi ju här i Studio Ett om en konsert dit 324 kinesiska syrsor var på väg för att bland annat jamma med några jazzmusiker. Hur lät det då? Vi har fått ett smakprov.

Immigranter i USA
Miljoner immigranter protesterade i våras mot republikanska lagförslag om hårdare invandrarlagar, bl a att kriminalisera dom 12 miljoner som befinner sig i USA illegalt. Många talade om en ny medborgarrättsrörelse om en politisk mobilisering bland den latinamerikanska minoriteten inför mellanårsvalet nu i november. Reportage av Helena Groll.

Kärnvapenhotet
I Japan väntas sändebud från Bush-administrationen anlända inom närmsta dagarna för överläggningar om hur man ska hantera det nya kärnvapenhotet från Nordkorea. Till skillnad från Kina och Sydkorea vill de båda allierade USA och Japan upprätthålla ett hårt tryck för att få regimen i Pyongyang att avbryta sitt kärnvapenprogram. Nils Horner, SR:s korrespondent rapporterar.

Programledare: Anders Holmberg och Kristin GötheProducenter: Marie-Jeanette Löfgren och Susanna Einerstam
marie-jeanette.lofgren@sr.se, susanna.einerstam@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista