1 av 6
Anders Holmberg
2 av 6
Patrik Peter
3 av 6
4 av 6
Tellus
5 av 6
Inte så farligt
6 av 6
George Bush

Miljömöte i Nairobi, valet i USA

Tisdag 7 november

 

16-timmen
Mellanårsvalet i USA
I vår första timme ska vi till USA och kongressvalet som hålls där idag. Thomas Nordegren, SR:s korrespondent rapporterar.

Vår globala miljö
Just nu pågår ett stort internationellt möte i Nairobi, Kenya om vår globala miljö. Hur ska växthuseffekten bromsas? Är Kyoto-avtalet ett misslyckande? Och vad behövs för att hela världen ska enas mot miljöhotet? Gäster bl a Martin Hedberg, meteorolog vid Sveriges Television, miljöminister Andreas Carlgren (c), Svante Axelsson, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen, Magnus Bellander, frilansjournalist.

17-timmen
Valet i USA
För några timmar sedan öppnade vallokalerna i USA. Alla mätningar har pekat på ett extremt jämnt och spännande kongressval, där demokraterna väntas gå fram och republikanerna bakåt. Huruvida det räcker för att demokraterna ska få majoritet i representanhuset, senaten eller båda kamrarna återstår att se. Sara Stenholm, SR:s korrespondent rapporterar direkt från en vallokal i New York.

Fosterdiagnostik
Varför satsas det så mycket på att utveckla nya metoder för att upptäcka foster med just downs syndrom? Och vad säger det om samhällets syn på dem? Socialminister Göran Hägglund (kd) och Katarina Lindberger,  mamma till ett barn med downs syndrom.

Mobilen i bilen
Är det bra eller inte att prata i mobiltelefon i bilen? Frågan har blivit aktuell igen, sen flera riksdagsledamöter motionerat om förbud mot mobiltelfon i bilen. Hans-Erik Pettersson, forskningschef VTI är med.

EU-samarbetet
Sveriges nya regering har sagt att man har som ambition att tillhöra kärnan inom EU. Och på flera områden pågår särskilda samarbeten mellan viktiga EU-länder som samordnar sin politik vid sidan av EU-systemet. Vad betyder den nya regeringens ambition att Sverige ska tillhöra EU:s kärna? Susanne Palme, Studio Ett EU-reporter och EU-minister Cecilia Malmström, (fp) medverkar.

Programledare: Anders Holmberg och Patrik PeterProducenter: Marie-Jeanette Löfgren och Carlos Garat
marie-jeanette.lofgren@sr.se, carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".