1 av 6
Li Hellström
2 av 6
Johan Wangström
3 av 6
Hillary Clinton.
4 av 6
5 av 6
Begravning i Gaza
6 av 6
Borat

Begravning i Gaza, Kunskapsflykt

Torsdag 9 november

16-timmen

Demokraterna får majoritet
Vad betyder det för det demokratiska partiet att man nu kommer att ta över i kongressen. Vad betyder Hillery Clintons senatvinst i New York för hennes vidare karriär? Samtal med Lennart Pehrsson, Dagens Nyheters medarbetare i New York.

Kunskapsflykt
Det varnas för brist på arbetskraft men de högutbildade invandrarna tycks inte få plats, och nu tar de sig utomlands istället. Hur ska politikerna locka ny arbetskraft utifrån om det redan är etnisk så kallad ”Brain Drain” och högutbildade med invandrarbakgrund inte tas tillvara på den svenska arbetsmarknaden. Deltar gör Lena Nekby, nationalekonom Stockholms universitet, Marja Markula, Arbetsförmedlingen, Thomas Nordegren, Usa-korrespondent, Farhoud Rezania, integrationsansvarig, Svenskt Näringsliv.

17-timmen

Israelisk artillerield dödade 18 civila

Idag begravs offren för Israels attack i Gaza när 18 civila dödades i Beit Hanun.  Hör Kirsten Belck-Olsen, Norsk folkehjelp, om stämningen när begravningstågen fyller gatorna.

Socialförsäkringsutredningens slutbetänkande
Utredaren Anna Hedborg är klar med sina slutsatser om vad som ska hända med sjukpenningen och andra socialförsäkringar. Vad säger hon och vad säger regeringen och socialdemokraterna om hur pengarna ska räcka och tryggheten bevaras. Anna Hedborg, socialförsäkringsutredare, Christina Husmark Pehrsson, socialförsäkringsminister och Thomas Eneroth (s), socialpolitisk talesman. 

Webben som karriärväg
Webben har växt till en scen med drygt en miljard användare över hela världen, där många skapar lika mycket media som de konsumerar. Helt vid sidan av de stora medieföretagen. Trenden kommer från USA men i Sverige börjar nätkändisarna också att göra sig ett namn. Möt 17-åringen som började blogga och blev modeorakel. Reportage av Kristina Heinonen.

Ingen fred i Colombia
Hoppet om fred i Colombia grusades när en bilbomb sprängdes i huvudstaden Bogotá nyligen. Försöken att få igång samtal mellan regeringen och FARC-gerillan avblåstes, och nu pratar presidenten om krig snarare än diplomati. För alla dom som har anhöriga som kidnappats av FARC-gerillan blev besvikelsen enorm. Reporter är Lotten Collin.

”Borat
Filmen Borat är en hejdlös drift med livet i Kazakstan som gör dundersuccé jorden runt. Men nu förbjuds den i Ryssland. Maria Persson Löfgren, Sveriges Radios korrespondent i Ryssland rapporterar.

Programledare: Li Hellström och Johan Wangström

Producenter: Marie-Jeanette Löfgren och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista