1 av 8
Kristin Göthe
2 av 8
Li Hellström
3 av 8
4 av 8
Jackie Arklöv
5 av 8
Fidel Castro
6 av 8
John Bolton
7 av 8
Hans Corell
8 av 8
Cibelle

Hans Corell fredagsgäst

Fredag 10 november

16-timmen

John Bolton sitter löst som USA:s FN-ambassadör
Samtal med Aleksander Gabelic, ordförande i Svenska FN-förbundet och SR:s USA-korrespondent Sara Stenholm.
 

Fredagsintervjun
Studio Etts fredagsgäst är Hans Corell, tidigare rättschef i FN och en av Kofi Annans närmaste män. Han var med och utbildade domarna i rättegången mot Saddam Hussein, som nu dömts till döden och han har varit en av nyckelpersonerna bakom vår tids krigsförbrytartribunaler. Internationell rätt är en passion, en annan är säckpipeblåsning.

Rädda Barnens hjälptelefon
Varje dag ringer det barn utan uppehållstillstånd till Rädda Barnens hjälplinje. Telefonlinjen är ett nytt projekt som ska finnas där för barn och ungdomar utan uppehållstillstånd. Vår reporter Maryam Shirforoushan har pratat med Sanna Vestin som arbetar på Rädda Barnens hjälptelefon.

17-timmen

Jackie Arklöv inför rätta
I vår andra timme tar vi upp den första krigsförbytarrättegången i Sverige som börjar idag, mot Jackie Arklöf som åtalats för krigsförbrytelser i Bosnien. Samtal med Staffan Heimersson, journalist , Katarina Helmersson, journalist och Pål Wrange, folkrättsexpert.

Europa och extremister
Är Belgien ett av Europas centrum för islamisternas rekrytering till Jihad, det heliga kriget? Det lilla Belgien har på kort tid haft fyra rättegångar mot misstänkta terrorister och radikaliseringen bland unga muslimer märks redan i skolan. Samtidigt ökar högerextremismen i landet och det finns farhågor för att demokratin i Belgien ska hamna i kläm mellan islamism och ultrahöger. Reportage av Kerstin Brostrand.

Cibelle
Tekoppen, eller några tuggor på chips, kan bli grundrytmen i hennes musik. I går sjöng Cibelle från Brasilien här i Stockholm. Cibelle har beskrivits som det mest spännande som hänt i den brasilianska musiken på senare tid. Vår reporter Anton Karis träffade henne inför konserten.

Samtal om Kuba
Vår korrespondent Lars Palmgren är på plats i Kuba och ger oss en bild om hur Fidel Castros frånvaro påverkar det dagliga livet.

Flipper
Sist i 17-timmen rapporterar vi från SM i flipper. Reportage Annika H Eriksson.


Programledare: Li Hellström och Kristin Göthe

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat

maria.meschke@sr.se
carlos.garat@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".