1 av 6
Anders Holmberg
2 av 6
Johan Wangström
3 av 6
4 av 6
Ny bok
5 av 6
Gasledning
6 av 6
James Baker

Hedersmordet i Högsby, USA ändrar Irakpolitk, Partiledarjakt

Måndag 13 november

16-timmen

Elitskolor   
Särskilda specialklasser där de allra bästa matteeleverna tas ut med hjälp av särskilda prov. Det föreslår det folkpartistiska skolborgarrådet i Stockholm, Lotta Edholm. Det är helt i linje med det som folkpartiet och den nya regeringen gått till val på. Medverkar gör Fredrik Malm, fp, riksdagsledamot och Roger Bodin, 1:a vice ordförande Lärarförbundet.

Högsbymordet
I veckan är det ett år sedan det brutala hedersmordet på en 20-årig afghansk man i Högsby. Kvar finns starka känslor, andra afghanska flyktingar och nu också Sverigedemokrater i kommunfullmäktige. Medverkar gör bland andra Nyamko Sabuni, integrationsminster, Margareta Johansson, socialförvaltningen i Högsby och Sigrid Ingesson, journalist som följt händelserna i Högsby sedan i fjol.

17-timmen

USA ändrar Irakpolitik
Allt fler tecken tyder på att USA kan vara på väg att förändra sin Irakpolitik. Idag möter president Bush förre utrikesministern James Baker och hans Iraq Study Group som har till uppgift att komma med förslag om en ny strategi för Irak. Samtal med Sara Stenholm, korrespondent i USA och Magnus Norell, forskare FOI.

Bakom sexköpslagen
Var det en ensidig, moraliserande bild av prostitution som låg bakom sexköpslagen? Hör feministen och debattören Petra Östergren som är aktuell med boken ”Porr, horor och feminister” samt Ursula Berge, samhällspolitisk chef Akademikerförbundet SSR

Gasledning i Östersjön
Den omdiskuterade ryska gasledningen genom Östersjön. Möt människorna den påverkar i båda ändar av ledningen i tyska Greifswald och i de sibiriska gasfälten. Slutdestinationen är Greifswald vid den tyska östersjökusten. Där i össtyska Vorpommern symboliserar gasledningen en omstart och en chans till nya, hett efterlängtade jobb. Reportage av Maria Persson Löfgren, SR’s korrespondent i Ryssland och i Tyskland vår korrespondent Kristian Åström.

Hemlighetsfull partiledarjakt
Efter nyår är det dags. I januari ska den socialdemokratiska valberedningen presentera sitt förslag på vem som ska väljas till ny partiledare för Sveriges största parti. I mars sker valet, och just nu pågår diskussionerna om vem det ska bli men det omgärdas av största möjliga tystnad.

Programledare:
Johan Wangström och Anders Holmberg

Producenter: anders.diamant@sr.se och karin.wickstrom@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista