1 av 6
Monica Saarinen
2 av 6
Kristin Göthe
3 av 6
4 av 6
Maggi Mikaelsson
5 av 6
John Cameron Mitchell
6 av 6
Branden i Ringhals 3

Gasledning i Östersjön, masskidnappning i Irak

Tisdag 14 november

16-timmen

Dom i jaktmuträttegång
Först idag ska vi höra med landshövdingen i Jämtland, Maggi Mikaelsson, hur hon ser på sitt jobb efter dagens mutdom i tingsrätten.

Kontroversiell gasledning
Idag dimper den ned i Sverige, beskrivningen av den 120 mil långa ledning på Östersjöns botten som ska transportera gas från Ryssland till Tyskland.
Gasledningen ska gå några mil utanför Gotland och kritikerna talar om gasledningen som ett akut hot mot miljön i Östersjön. Men gas kan också användas som politiskt maktmedel! Hör mer om den kontroversiella gasledningen i Östersjön, som enligt planerna ska vara klar 2010. Samtal med Jan Leijonhielm, FOI, Eric Erfors, ledarskribent på Expressen och Carl B Hamilton, riksdagsledamot (fp).

17-timmen

Masskidnappning i Irak
I Irak kidnappades idag uppåt 100 personer när beväpnade män stormade utbildningsministeriet. Vi talar med Abir al Sahlani, svensk-irakiska om vad som hänt och vilka konsekvenser kidnappningen kan få.Mediedrev på Erika Lejonroos
För 15 år sen var Erica Lejonroos en av Stockholms många kriminella missbrukare. Hon lyckades ta sig ur missbruket, och för några veckor sen skulle hon bli kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg, norr om Stockholm. Men karriären tog abrupt slut efter anklagelser i TV4 om att hon som styrelseledamot i KRIS, beviljat sig själv pengar. Samtal med Erica Lejonroos, styrelseledamot i KRIS och Gunnar Orlander, journalist på Aftonbladet.

Brand i Ringhals
Reaktorn Ringhals 3 snabbstoppades i natt efter en häftig brand i en transformator. Det var ännu vid lunchtid oklart vad som orsakade branden som slog ut Ringhals 3. Det kan ta flera veckor innan reaktorn producerar ström igen. Reportage av Annika H Eriksson. Samtal med Anders Jörle, informationschef på Verkstadsledningen, SKI

Nordkoreansk hunger
Skärpta sanktioner mot Nordkorea efter kärnvapenprovet, får nu tankesmedjan International Crisis Group att varna för en ny hungerskatastrof i landet med stora flyktingvågor som följd. Många internationella biståndsgrupper har också dragit sig tillbaka. Redan idag lever 10-tusentals nordkoreanska flyktingar i grannlandet Kina, ofta under miserabla omständigheter. Reportage från Sydkorea av Nils Horner.

Short Bus
Regissören John Cameron Mitchell kommer till Stockholms filmfestival. Han har gjort Short Bus, omtalad skildring av sexuell voyeurism på nattklubb i New York. Reportage av Anders Wennersten.

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Producenter: Marie-Jeanette Löfgren och Karin Wickström 

marie-jeanette.lofgren@sr.se 
karin.wickström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".