1 av 5
Kristin Göthe
2 av 5
Li Hellström
3 av 5
4 av 5
Soldat i Afrikanska Unionen
5 av 5
Alexandra Rapaport som Kronprinsessan

Västra Sudan, regeringskris i Libanon

Måndag 20 november

16-timmen

Giftmordsförsök
Vad säger man i Ryssland om uppgifterna att en regimkritiker och före detta rysk spion har blivit förgiftad och kämpar för sitt liv på ett sjukhus i London? SR:s korrespondent Maria Persson-Löfgren rapporterar.

Västra Sudan
Äntligen tycks Sudans regering vara beredd att släppa in FN-trupper i Darfur, den provins i västra Sudan där ögonvittnen berättar om obeskrivligt grymma övergrepp, inte minst på kvinnor och barn. Mer än tre år har gått sedan konflikten i Darfur bröt ut. Vad är bakgrunden, och varför har det inte gått att få stopp på den? Katja Wallander, Läkare utan gränser, Bengt Nilsson, frilansfotograf, Katinka Torpman-Svedberg, folkrättsexpert Stockholms universitet medverkar.

17-timmen

Libanon
Med ett tv-sänt tal höjer Hizbollahledaren Hassan Nasrallah temperaturen i den pågående regeringskrisen i Libanon. Det finns bara två lösningar: samlingsregering eller nyval, sade han. Vad händer i Libanon? Riskerar landet ett nytt inbördeskrig? Johan Gärde, religionssociolog verksam i Mellanöstern medverkar samt Louis Sharaf, barnläkare i Libanon.

Unga dementa
Pelle fick diagnosen alzheimers när han inte ens fyllt femtio år. Möt honom och hans fru Karin, som berättar om hur livet blivit, och om bristen på stöd till yngre med demens. Reportage av Lars Ekelöf.

Flyktingsmuggling
Idag börjar Hovrätten pröva det senaste målet mot flyktingsmugglaren Amir Heidari, är han en hjälte som hjälper andra utan egen vinning, eller en skurk som skor sig på människor i nöd? Mahyar Saberian, som flytt från Iran medverkar bl a.

Baliturism
Kampen mot terrorismen står högt på dagordningen när USA:s president Bush kom till Indonesien idag. Turistön Bali drabbades av bombdåd 2002 och 2005 som krävde 220 människors liv, bland dom flera svenskar. I dagarna får dom som dömts för det första dådet veta om deras dödstraff ska verkställas. Ekots reporter Anders Ask har besökt Bali.

Emmygalan i New York
Dramaserien Kronprinsessan är nominerad till TV-världens finaste pris, en internationell Emmy i klassen tv-film/miniserie och i kväll presenteras vinnaren vid den internationella Emmy-galan i New York.

Programledare: Li Hellström och Kristin Göthe

Producenter: Helena Giege och Susanna Einerstam
helena.giege@sr.se susanna.einerstam@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".