1 av 9
Premiärminister Jan Peter Balkenende.
2 av 9
Anders Holmberg
3 av 9
Patrik Peter
4 av 9
5 av 9
6 av 9
Christer Fuglesang.
7 av 9
8 av 9
Överåklagare Agneta Blidberg och Palmekommisionens chef Stig Edqvist
9 av 9
Pierre Gemayel

Sexköpslagen, attentat mot Libanonminister

Tisdag 21 november

16-timmen

GazaVi startar Studio ett från Gaza där Israel imorse gick in med stridsvagnar. En man och en äldre kvinna dödades i eldstrider och israelisk militär har använt bulldozers för att förstöra hus, odlingar, bevattningssystem och elverk. Samtal med vår utrikeskorrespondent Cecilia Uddén.

Sexköpslagen
Nu vill de borgerliga partierna utvärdera sexköpslagen som infördes 1999. Hur har prostitutionen i Sverige förändrats? Och har den omstridda lagen lett till att färre kvinnor säljer sex? Gäster är bl a Hillevi Engström (m) riksdagsledamot, Petra Östergren, författare och debattör, Lars Korsell, verksjurist vid Brottsförebyggande Rådet.

17-timmen
Pierre Gemayel
Libanons industriminister Pierre Gemayel har utsatts för ett attentat nära Beirut. Fler medier bekräftar nu att han är död. Samtal med Elie Wardini, professor i Mellanösternstudier vid Stockholms Universitet.


Mockfjärdsvapnet
Om det så kallade Mockfjärdsvapnet som polisen hittade idag. Hur kan ett vapen som påstås ha slängts i en sjö tre år före Palmemordet föra gåtan närmare en lösning? Samtal med Ingemar Krusell fd Palmeutredare och Roger Karlsson chef för kemi och teknikavdelningen på SKL.

Arbetslösa
Omskolning, aktivitetsgaranti, coachning och jobbsökarkurser. Följ med in i vardagen för några av landets hundratusentals arbetslösa. Reportage av Annika H Eriksson, Kristin Heinonen och Agneta Johansson.

Parlamentsval i HollandI morgon är det parlamentsval i Holland. Det största partiet kristdemokraterna hoppas kunna hålla sig kvar vid makten men det är högst osäkert med vilket eller vilka partier som nuvarande premiärminister Jan Peter Balkenende kan bilda ny koalitionsregering. Reportage av Kerstin Brostrand.

 

Rymden
Sverige hade kunnat spegla sig i rymdglans långt tidigare, det konstaterar astronauten Christer Fuglesang, som är besviken över att svenska myndigheter inte har varit beredd att betala några extra miljoner. Per Tegnér, som är generaldirektör för rymdstyrelsen gästar Studio Ett.

 

Programledare: Anders Holmberg och Patrik Peter.


Producenter: Marie-Jeanette Löfgren och Carlos Garat.
marie-jeanette@sr.se carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".