1 av 8
Kristin Göthe
2 av 8
Anders Holmberg
3 av 8
4 av 8
Angela Merkel
5 av 8
Ian Paisley
6 av 8
Martin McGuiness
7 av 8
Hu Jiantao och Somnath Chaterjee
8 av 8
Leif Johansson, VD Volvo

Angela Merkels första år, Volvo och bensinen

Onsdag 22 november

16-timmen

Indien och Kina
Just nu genomför Kinas president ett sällsynt statsbesök i Indien. Hu Jintao vill att de båda miljardländerna ska glömma gammalt groll och samarbeta tätare för att göra 2000-talet till Asiens århundrade.
Samtal med Nils Horner, SR:s korrespondent i Asien.

Ett år som kansler i Tyskland
I början hade hon stöd av 80 procent av tyskarna, sen dök opinionssiffrorna för förbundskansler Angela Merkel till drygt 30 procent. Idag onsdag är det ett år sedan hon kom till makten, i spetsen för den stora koalitionen mellan kristdemokrater och socialdemokrater i Tyskland. Utomlands har Angela Merkel gjort succé, men på hemmaplan tycker många att hon är för tråkig. Men vad har hon och regeringen åstadkommit under det här året?
Reportage av Kristian Åström, utrikeskorrespondent. Samtal med SvanteWeyler, fd korrespondent, Beate Schirrmacher, frilansjournalist och Stephan Schütze, expertkonsult. 

17-timmen

Volvo och bensinen
Först i 17-timmen hör ni Volvos VD Leif Johansson som, något överraskande för en lastbilstillverkare kanske, vill ha höjd skatt på bensin och diesel. Medverkar gör även Anders Ygeman, riksdagsledamot (s) och Claes Västerteg, vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet (c).

Klimatförändringarna
I dag har det varit klimatdebatt i riksdagen, på begäran av miljöpartiet. Hör hur oroade svenska riksdagsledamöter är över klimatförändringarna. 
Anders Wennersten rapporterar.

Lex Maria-anmälningar
Vi berättar om Jenny, som mot sin vilja skrevs ut från psykvården och därefter tog sitt liv. Bara i år har 263 självmordsfall anmälts till Lex Maria.
Reportage av Madeleine Andersson. Gäst i studion är Danuta Wasserman, professor i psykiatri och suicidologi.

Nordirland
I veckan kan Nordirlands framtid komma att avgöras, då de inhemska partierna, DUP och Sinn Fein, måste komma överens hur deras självstyre ska se ut.
Reportage av Maria Eksedler, SR:s korrespondent i Storbritannien och Irland.


Programledare: Kristin Göthe och Anders Holmberg

Producenter: Helena Giege och Maria Meschke
helena.giege@sr.se
maria.meschke@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".