Hizbolla-protest i Beirut, Fredagsgäst Cordelia Edvardson

Fredag 1 december16-timmen

Beirut inför stor  Hizbollah protest
I Libanons huvudstad Beirut är läget spänt inför en stor Hizbollah-demonstration mot regeringen som börjar i eftermiddag.

Fredagsintervju
I 30 år har hon rapporterat från den politiska och religiösa hetluften i Mellanöstern. Men nu lämnar journalisten Cordelia Edvardson Jerusalem för att återvända till Sverige. I fredagsintervjun berättar hon om sitt engagemang för människorna och händelserna i Mellanöstern och hur hon ser på konflikten mellan israeler och palestinier.

Fler små bokförlag
Det blir fler och fler små förlag i Sverige. De riktigt små förlagen har specialiserat sig i sina ämnesval. Vår reporter Anton Karis hälsar på hos Höghus Förlag i Stockholm, de använder sig bland annat av bilderna vi glömt bort på vinden för sina böcker om Stockholms förorter.

17-timmen

Lars Leijonborg om dataintrångsåtalet
Tre dygn har gått sedan det rättsliga efterspelet till Folkpartiets dataintrångsskandal blev känt. Sex personer åtalas för intrånget i socialdemokraternas interna datasystem under valrörelsen. I studio folkpartiets partiledare Lars Leijonborg om hur han ser på åtalen i dataintrångsaffären, på sin egen roll i skandalen och partiets chanser att återhämta sig.

Fredagskrönika
I veckan som gick kom till slut klarsignal från IF Metall att man ska ingå i samordningen inom LO inför lönematchen i början på nästa år. Men även om det tills vidare är fred i LO-familjen, kan det ändå bli en explosiv lönerörelse, tror Studio Etts fredagskrönikör Björn Elmbrant.

Chavez - de fattigas vän och de rikas fiende
Bara ett under kan förhindra att Hugo Chavez segrar i presidentvalet i Venezuela på söndag. Inte ens anhängarna till oppositionskandidaten Manuel Rosales tror något annat.  En polemisk man är han, motorn i vad han själv kallar ”en socialistisk revolution för vårt århundrade”. Reporter Lars Palmgren, korrespondent i Sydamerika.

Regeringen på Byggnads linje i EU:s domstol
Regeringen försvarar den svenska arbetsmarknadsmodellen i domstol i EU, i den principiellt viktiga Vaxholmskonflikten. Det blir kommentarer bland annat från Svenskt Näringsliv. Deltagare är Kent Brorsson, enhetschef Svenskt Näringsliv och Erland Olausson, avtalssekreterare LO.

Årets Julkalender
Möt Sveriges mest anonyme storsäljande författare, skaparen av barndeckarparet LasseMaja som blivit årets Julkalendern.

Programledare: Pia Fridén och Patrik Peter

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat