Polen och EU, presskonferens i Washington

Torsdag 7 december

16-timmen

Turkiet medger transporter från Cypern
Vad betyder det för krisen i medlemsförhandlingarna med EU, att Turkiet nu har lovat att öppna en hamn och en flygplats för transporter från Cypern. Samtal med Yavuz Baydar, journalist i Turkiet och Annika Ström-Melin, frilansjournalist med EU som specialitet.

Polen
Polen som har rykte om sig att vara EU:s bråkstake nummer 1, som trotsigt går sin egen väg och spräcker den eniga fasaden. Varför har Polen den rollen, hur ser polackerna själva på EU-medlemskapet och hur behandlas Polen och de andra medlemsstaterna i öst av det gamla gardet i unionen? I nästa vecka är det toppmöte, då kan Polen hamna i opposition på nytt. Medverkar gör bland andra Kjell Albin Abrahamson, korrespondent i Warzava och Kerstin Brostrand, korrespondent i Bryssel.

17-timmen

Presskonferens med Tony Blair och George Bush
I dag möts i Washington de två bundsförvanterna i Irak-kriget, brittiske premiärministern Tony Blair och USA:s president George Bush.

Populär som ny partiledareMargot Wallström är många socialdemokraters favorit till posten som ny partiledare trots hennes ihärdiga nej. Men varför är hon så populär, hon som har varit borta länge från svensk politik.

Rebiya KadeerNej hon fick inte Nobels fredspris i år men hon var en av kandidaterna. Människorättsaktivisten Rebiya Kadeer är uigur från Xinjianng-provinsen i Kina nu i exil i USA. Reportage av Hanna Sahlberg.

Drabbade riskerar att inte upptäckas
Det blir ingen allmän hälsokontroll av barn och ungdomar som idrottar, enligt de nya riktlinjerna för hjärtsjukvård som Socialstyrelsen presenterar i dag.

TV:s Julkalender
I årets julkalender i TV, Lassemajas detektivbyrå, har jultomtens ifrågasättande upprört en styrande politiker i Stockholm, som skrivit ett öppet brev i ärendet till Sveriges Television.

Programledare: Kristin Göthe och Li Hellström

Producenter: Marie-Jeanette Löfgren och Karin Wickström marie-jeanette.lofgren@sr.se karin.wickstrom@sr.se