1 av 4
Patrik Peter
2 av 4
3 av 4
Jörgen Huitfeldt
4 av 4
Omsorgsvård

Thailand efter militärkuppen, vård i livets slutskede

Måndag 11 decmber

Kl 16-16.45

Bränder i Australien
I Australien rasar de värsta bränderna på 70 år i extremt torra områden nordost om Melbourne. Samtal med Lena Mero,  svensk hotellägaren som har lågorna bara 400 meter från bostaden och har packat sina väskor och gjort sig beredd att fly.

Thailand efter militärkuppen
Militären tog makten i Thailand den 19 september i år och störtade den demokratiskt valde premiärministern. Vad har hänt sedan dess? Hur har militärkuppen påverkat turismen, ytrandefriheten och den thailändska ekonomin?Gäster är Margaretha Koltai, från den kristina biståndsorganisationen Diakonia, Anders Engvall från Handelshögskolan i Stockholm och Nils Horner, SR:s Asien-korrespondent.

Kl 17-17.45

Smärtlindrande vård
Vården i livets slutskede får kritik idag. I Malmö satsar man stort på den vården. Men skillnaderna för döende patienter är stora beroende på var man bor. Deltar gör Sten Lysenski, Socialstyrelsen och Carl Johan Fürst, ordförande Nationella Rådet för Palliativ Vård.

Folkpartiets etikråds kritik
Igår, söndag, presenterade Folkpartiets etikkommitté sin rapport om hur partiet hanterade dataintrång mot Socialdemokraterna och vad bristerna i hanteringen kan bero på. Partiet beskrivs där som toppstyrt och fixerat vid opinionssiffror och partiledaren Lars Leijonborg ska inledningsvis medvetet ha mörkat vad han visste om dataintrången. Alex Voronov, ledarskribent Eskilstuna kuriren och Erik Ullenhag, partisekreterare folkpartiet deltar.

Snö i jul
Det är mindre än två veckor kvar till jul och tusentals svenskar har bokat in sig för att fira i fjällen men hur kul blir det om det inte kommer någon snö? På många av våra populäraste skidorter är marken grön och brun i backarna. I Sälen till exempel är ingen av de sammanlagt 110 pisterna öppna. Var är snön?  Jonas Mareniusson, destinationschef Ski Star Sälen medverkar.

Lurad att ta värvning 
I USA bygger armén helt och hållet på frivillighet.  Rekryteringsmetoderna har fått kritik och rekryterarna som jobbar bl a på gymnasieskolor, lockar elever med falska löften om pengar och utbildning. Mickiela Montoya säger att hon blev lurad att ta värvning och ångrar att hon lyssnade på rekryterarna, som lovade att hon aldrig skulle behöva åka till Irak om skrev under värvningskontraktet. Reportage av Katarina Andersson, New York.

Programledare: Jörgen Huitfeldt och Patrik Peter  
Producent: Marie-Jeanette Löfgren och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".