1 av 6
Fem av de sex dödsdömda i rättssalen i Tripoli, Libyen
2 av 6
Gabriella Ahlström
3 av 6
Johan Wangström
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Hugo Chavez.

Om att vara ensam - på olika sätt och Libyens dödsdomar

Tisdag 19 december

16.04-16.45

Jan Eliasson till Darfur
Konflikten i Darfur i Sudan blir mer och mer fasansfull för civilbefolkningen. Den har kostat minst 200 000 människor livet sen 2003. I januari åker FN:s nytillträdda speciella sändebud för Sudan, förre utrikesministern Jan Eliasson, till konfliktområdet.

Ensamhet
Hur kommer det sig att de hemlösa får så mycket uppmärksamhet just kring jul? Är det lättare för oss att prata om deras ensamhet än att erkänna vår egen? Och var går egentligen gränsen mellan att vara en självförverkligande individualist och en stackare utan riktiga vänner? Satu Hirsch, Prästbyrån, Arne Jarrick, professor historia, Marika Markovits, Stadsmissionen medverkar bl a.

17.00-17.45

Libyen
Det ska handla mer om dödsdomarna mot den utländska sjukvårdspersonalen i Libyen, vad ligger bakom Libyens agerande och vilka risker tar sjukvårdspersonal som arbetar utomlands. Anna-Karin Eklund, förbundsordförande Vårdförbundet och Kjell Albin Abrahamson, korrespondent medverkar.

Ensamma flyktingbarn
Ni kommer möta ett av de flera hundra flyktingbarn som kommit ensamma till Sverige och som firar sin första jul i Borlänge. Monica Brändler, terapeut Rädda Barnen deltar.

Avtalsrörelsen
Och vi ska höra om den senaste veckans debatt, måste direktörerna hålla igen inför avtalsrörelsen? Björn Elmbrant, reporter Studio Ett är med.

Venezuela
Efter sin stora valseger nyligen förklarade Hugo Chavez att Venezuela nu har inlett uppbygget av socialismen. Och det är sällan en revolutionär har kunnat räkna med sådana ekonomiska resurser som Hugo Chavez. Venezuela sitter på världens största råoljereserver och en av de största gasreserverna. Lars Palmgren reportage.

Programledare: Johan Wangström och Gabriella AhlströmProducenter: Anders Diamant och Carlos Garat
anders.diamant@se.se carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".