1 av 9
Monica Saarinen
2 av 9
Patrik Peter
3 av 9
Martin Adler.
4 av 9
Politkovskaja.
5 av 9
6 av 9
President Nijazovs porträtt vid självständighetsfirandet i oktober.
7 av 9
E6 kommer att vara stängd under lång tid framöver.
8 av 9
Filippa Reinfeldt
9 av 9
Kärnkraftverket Kozloduy

Så tystas pressen, Vägraset i Munkedal

Torsdag 21 december

16.04-16.45

Vägraset


Vi sänder direkt från den 300 meter stora kratern i E6:an i Munkedal. Det handlar om trafikläget och riskerna för nya ras.

Så tystas pressen Ryska journalisten Anna Politkovskaja och svenske reportern Martin Adler är två som dödats under 2006 för att de var journalister. Varför anses journalistik vara så farligt och hotande? Och vad betyder dödade journalister för pressfriheten och yttrandefriheten?
Gäster bl.a. Carl Söderbergh från Svenska Amnesty samt flera av SR:s korrespondenter.

17-17.45

Mer om vägraset i Munkedal
Vägverket tar idag på sig ansvaret för raset i Munkedal. Vad kunde ha gjorts annorlunda, och hur ska vägarna göras säkrare i framtiden? Det ska vi fråga Vägverkets generaldirektör, Ingemar Skogö och Sveriges infrastrukturminister, Åsa Torstensson.

Fru Reinfeldt
Vi ska också analysera fru Reinfeldt. För det verkar råda Filippa-feber i svenska medier. Hur medveten lansering är det fråga om? Och vilket PR-värde har hon för de nya moderaterna? Samtal mellan PR-konsulterna Pelle Strandberg och Lena Josefsson.

Pappa-barn
Julen är den största familjehögtiden i Sverige. Men många barn får aldrig möjlighet att fira jul med båda sina föräldrar. Därför arrangerar organisationen pappa-barn idag en manifestation på Mynttorget i Stockholm för alla de pappor som inte får träffa sina barn. Vår reporter Jon Andersson finns på plats: Medverkar gör: Draggan Marinkovic, ordförande pappa-barn och Sten Lundqvist, familjeterapeut barnpsykiatrin i Stockholm.

KozloduyNågra av Bulgariens stoltheter går i graven på nyårsafton i år. Då måste landet stänga två reaktorer vid kärnkraftverket i Kozloduy. Det är en politisk överenskommelse med EU för att landet ska få bli medlem vid årsskiftet, men många bulgarer känner att deras politiker har betalat ett alldeles för högt pris för medlemskapet. Beatrice Janzon har besökt kärnkraftverket Kozloduy i norra Bulgarien.

Turkmenistans diktator Vi reder ut vem Saparmurat Nijazov var egentligen. Turkmenistans diktator som nu är död. Samtal med Vladislav Savic.

Programledare: Patrik Peter och Monica Saarinen
Producent: Karin Wickström och Marie-Jeanette Löfgren

karin.wickstrom@sr.se marie-jeanette@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".