1 av 8
Kristin Göthe
2 av 8
Li Hellström
3 av 8
4 av 8
Tvångstömning sopor
5 av 8
5 m högt bullerplank
6 av 8
Fidel Castro
7 av 8
Kabel
8 av 8
Äldres mat

Kubas opposition, Sydlänken, Äldres mathållning

Torsdag 4 januari

16.04-16.45

I luften eller nedgrävd
Det ska handla om det största elledningsprojektet i Sverige på över 20 år som ska byggas. Ska den 40 mil långa Sydlänken grävas ner eller inte? Idag gick remisstiden ut. Deltar gör Bo Krantz, avdelningschef Svenska Kraftnät och Anders Johansson, ordförande LRF-Östergötland.

Kubas opposition
Vad händer på Kuba, landet där Fidel Castro var ett med makten i drygt 47 år, ända fram till augusti i fjol när han blev sjuk. Vad har hänt med de oppositionella på Kuba sedan dess? Hur ser kubanerna på framtiden? Är det någon som tror att den 80-årige Castro någonsin kommer tillbaka? Och USA, agerar USA eller väntar man bara? Exilkubanerna MaeLiz Oreda Rodriquez och Alexis Gainza Sollenzall medverkar samt Lars Palmgren, Sydamerika-korrespondent och Thomas Nordegren, USA-korrespondent.

17.00-17.45

Facklig strid
Det handlar om blockaden mot salladsbaren i Göteborg. Idag tvångstömdes den växande sophögen utanför. Är fackets aktion rimlig? Är detta en i raden av fackliga strider vi kommer att få se? I studion debatterar PJ Anders Linder, politisk chefredaktör Svenska Dagbladet och kanslichef Ove Andersson, Arbetarrörelsens tankesmedja.

Äldres mathållning
Vaacumförpackad mat som levereras veckovis till pensionärer runt om i landet för att värmas upp och ätas. Är det vettigt eller ovärdigt? Hör PRO:s ordförande och äldreminister Maria Larsson och Lars Wettergren, PRO.

Liberias naturresurser
Liberia är landet med enorma naturtillgångar som försöker resa sig efter 14 års inbördeskrig. Det blir ett reportage av Andreas von Weissenberg, YLE:s finlandssvenska redaktion.

Tystnaden är svårfångad
Hur mycket buller ska man tåla om man bor i stan? Risken för högt blodtryck ökar i takt med bullret, detta enligt forskare vid Karolinska Institutet. För varje ökning av ljudet med 5 decibel ökade risken för högt blodtryck med 38 procent. Ingela Lind, Lind,stadsbyggnadsdirektör vid Stadsbyggnadskontoret i Stockholm medverkar.

Programledare: Li Hellström och Kristin Göthe

Producenter: Sven Börjesson och Susanna Einerstam       sven.borjesson@sr.se och susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".