Fredagsintervju med Jonas Karlsson, stöket i problemskolor

Fredag 19 januari

16.04-16.45

World Social Forum
150.000 aktivister väntas imorgon till Nairobi för att delta i World Social Forum. Vad betyder den s.k. rättviserörelsen betyder för världspolitiken idag det ska vi diskutera. Sara Andersson, Attac Sverige och Adrienne Sörbom, sociolog deltar.

Fredagsgäst
Jonas Karlsson
är en av Sveriges mest eftertraktade skådespelare med en otrolig bredd i sina rollprestationer, från kung i ”Gustav III” till A-lagare i Hammarkullen. På måndag kan han kamma hem ännu en guldbagge och snart kommer hans novellsamling ”Det andra målet”.

Valet i Serbien
Vi hör också utrikesminister Carl Bildt (m) om valet i Serbien nu på söndag, det viktigaste sen Milosevic förlorade makten för 6 år sen.

17.00-17.45

Gustav Adolfsskolan i Landskrona
I vår andra timme ska vi debattera hur man bäst löser stöket i problemskolor. Detta efter avstängningen av 28 elever på Gustav Adolfskolan i Landskrona igår. Jan Björklund, skolminister (fp) och Rosanna Dinamarca, riksdagsledamot (v) och Navid Yuosefi, skolvärd medverkar.

Författardebut sent i livet
I höstas debuterade Harry Bernstein 96 år gammal med boken Den osynliga väggen. Här skildrar han barndomsåren på en fattig bakgata i England. Anton Karis har läst boken och talat med Bernstein som idag lever i New York.

Krönika
Björn Elmbrant
funderar på varför Telia Soneras bolagsstämma sparkade stora delar av styrelsen häromdagen.

Nigerias växande ekonomi
Det är inte bara oljeboom i Nigeria. Ekonomin växer så det knakar. Och många är dom multinationella bolag som idag slåss om jättemarknaden i Afrikas folkrikaste land. Detta gäller inte minst telekombranschen, där företag som Ericsson kämpar om marknadsandelarna. Hör Anders Wennerstens tredje reportage om Nigeria.

Programledare: Monica Saarinen och Johan WangströmProducenter: Anders Diamant och Towe Matre