Mordet i Jönköping och sorg efter barn.

Fredag 26 januari

16.04-16.45

Knivmordet
Vi rapporterar från häktningsförhandlingarna mot den man som misstänks för mordet på den 8-åriga pojken i Norrahammar utanför Jönköping igår.


RymdmanStudio Etts fredagsgäst är astronauten, Christer Fuglesang. Hur kändes det att sitta på tusentals ton raketbränsle? Att rymdpromenera? Och att återvända mot den glödheta jordatmosfären? Hör Christer Fuglesang i Studio Etts fredagsintervju.

Hur ska Europeiska Unionen styras i framtiden?
Idag samlades representanter från de 18 länder som är anhängare till förslaget om ett nytt konstitutionellt fördrag för EU, ett förslag som skickades ut i kylan efter att invånarna i Frankrike och Nederländerna häromåret röstat nej i folkomröstningar. Men deltagarna på mötet idag i Madrid i Spanien är vänner till förslaget och vill nu hitta ett sätt att gå vidare. Men Sverige finns inte på plats. Hur ska diskussionen om den nya EU-konstitutionen skötas? Och vad är Sveriges ståndpunkt? Medverkar gör: Cecilia Malmström, EU-minister och Peter Eriksson, språkrör Miljöpartiet.

17-17.45

Sorg efter mord på barn
Hur går att leva vidare som nära anhörig efter en händelse som knivmordet igår? Hör Anders Moquist, pappa till den flicka som mördades i Arvika för tre år sen och Louise Linder, präst och psykoterapeut, med stor erfarenhet av att tala med människor i sorg.

Fler USA-soldater i AfghanistanUSA kommer att utöka sina trupper i Afghanistan för att möta en väntad offensiv från talibanerna. Vita Huset vill också pumpa in stora summor för att förbättra effektiviteten hos den afghanska armén och polisen. Hur långt räcker det för att stoppa talibanerna? Samtal med vår korrespondent Sten Sjöström.

BlomsterkungenI helgen startar 300-års firandet av Carl von Linnés födelse. Vår reporter Sven Börjesson har besökt Linnés gamla skola och enligt historien så var Linné en tämligen misslyckad elev.

Knockout i Göteborg?
På lördag kväll i Scandinavium kan man för första gången på 37 år, se en proffsboxningsmatch i Sverige igen. Inför galan har vi besökt Angered Boxning Club utanför Göteborg. Reportage av Nina Frogneborn.

Björn Elmbrants krönika
Vår fredagskrönikör har funderat på regeringens jobbavdrag som märktes i plånboken under veckan och på den borgerliga alliansens opinionssiffror.

Vokalfestival
Nu till helgen blir det en festival där sångrösten mer behandlas som ett instrument. Anton Karis har pratat med festivalens arrangör, sångerskan Lina Nyberg, och med en av de inbjudna artisterna; Sidsel Endresen från Norge.

Programledare: Patrik Peter och Anders Holmberg
Producenter: Björn Häger och Helene Almqvist

bjorn.hager@sr.se helene.almqvist@sr.se