1 av 5
Den nordkoreanska delegationen applåderade när avtalet lästes upp.
2 av 5
Anders Holmberg
3 av 5
4 av 5
Barack Obama.
5 av 5
David Gustafsson

Tak över huvudet, Nordkoreaavtal

Tisdag 13 februari

 

16.00-16.45

Nordkorea
Nordkorea ska stänga igen sin mest centrala kärnenergianläggning och släppa in internationella observatörer. Mot det ska man få 50 000 ton brännolja att mätta en del av sitt energibehov med. Om nedrustningen fortsätter utlovas närmare 1 000 000 ton olja till. Daniel Nord, vicechef SIPRI deltar.

Hemlöshet
I Sverige saknar fler än 17 000 en egen bostad. Regeringen har kommit med en ny strategi mot hemlöshet. Vad innebär den och blir det någon skillnad från idag? Tar kommunerna sitt ansvar för de hemlösa? Maria Larsson, folkhälsominister (kd), Terje Johansson, utvecklingschef Framtiden AB, Dario Espiga, kommunalråd (s) i Göteborg, Catharina Thörn, forskare medverkar bl a.

Barack Obama
I helgen meddelade Barack Obama att han tänker försöka bli det demokratiska partiets presidentkandidat. Han ses som Hillary Clintons svåraste utmanare, och har både varit emot Irak-kriget och tillhör en ny generation politiker. Vår USA korrespondent Thomas Nordegren har åkt med Barack Obama på hans första valturné som presidentkandidat som gick till delstaten Iowa.

17.00-17.45

Libanonbomb
Det kommer olika uppgifter om dödsiffran efter de två explosionerna som inträffade i Libanon på tisdagsmorgonen. Mellan tre och elva människor uppges ha dödats i de två explosionerna nära staden Bikfaya öster om Beirut. Louis Charaf, läkare i Beirut är med.

Lungsjukdomen KOL
En av de mer okända men en obehaglig folksjukdom en halv miljon människor lider av lungsjukdomen KOL. Rökning gör att lungorna funkar allt sämre. Varför görs så lite för att hitta de som har sjukdomen?Reportage av Ulrika Nordin. Hans Gilliam, lektor KI och Kjell Asplund, gd, Socialstyrelsen samtalar därefter.

Sverigedemokraterna
Är det dags för de etablerade partierna att ta debatten med Sverigedemokraterna? Hör kommunalpolitikern som har bestämt sig, socialdemokraten Patrik Karlsson i Mölndals kommun. Vi pratar också med Daniel Poohl, chefredaktör på tidningen Expo och statsvetaren Henric Oscarsson, statsvetare om vilka effekter det kan få.

Granskningsarvoden
Det är inte tillåtet för LO-förbundet Byggnads att ta ut avgifter från oorganiserade byggarbetare. Det slår Europadomstolen fast i en dom idag. Domstolen fäller den svenska staten för brott mot artikel 1 i konventionen för de mänskliga rättigheterna, som ger varje person rätten att disponera över sina tillgångar. Tommie Evaldsson, byggnadsarbetare, Hans Tilly, förbundsordförande i Byggnads  och Bo Antoni, VD, Sveriges Byggindustrier medverkar.

Programledare: Anders Holmberg och David GustafssonProducenter: Marie-Jeanette Löfgren och Annika H Eriksson
marie-jeanette.lofgren@sr.se annika.h.eriksson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".