Irans kärnenergiprogram Majblomman 100 år

Onsdag 21 februari

16.00-16.45

Soldater i Irak
Både Danmark och Storbritannien har idag meddelat att dom drar tillbaka soldater från Irak. Hälften av dom drygt 7000 brittiska soldaterna i Irak ska kallas hem innan jul, sa premiärminister Tony Blair i det brittiska parlamentet idag. 1500 tas hem redan i maj, och resten under november månad. Samtal med Maria Eksedler Studio Etts korrespondent och Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap Försvarshögskolan.
 

Irans anrikning av uranKonflikten om Irans kärnenergiprogram närmar sig en urladdning. Irans president Ahmadinejad hade fram till idag på sig att avbryta landets anrikning av uran, annars väntar sanktioner eller i värsta fall krig. I Teheran är folk rädda för ett krig. Hör röster om krigshetsen och dess konsekvenser. Deltar i samtal gör: Shora Esmailian, författare och debattör, Ali Haji Ghasemi statsvetare och Trita Parsi ordf. i iransk-amerikanska organisationen i USA samt Titti Nylander, utrikesreporter Ekot.

Majblomman 100 år
Majblomman bildades 1907 av Beda Hallberg, för att hjälpa barn och ungdomar som har det besvärligt på grund av sjukdom, funktionshinder eller social situation. Reportage av Marianne Gråhn

17-17.45

JAS
Kan man sälja vapen utan mutor eller pengar till dyra mellanhänder? Studio Ett går vidare med uppgifterna i Uppdrag Granskning i SVT igår, om att mutor för flera hundra miljoner kronor erbjudits för att kunna sälja JAS. Samtal med bl. a Calle Rüster journalist, Peter Eriksson (mp), Rolf Gunnarsson, riksdagsman (m).
Anders Diamant intervjuar Howard Wheeldon, kolumnist Dow Jones, om vapenindustrin och mutor.

Oväder på västkusten.Snöovädret som dragit in över södra och västra Sverige idag ska förvärras under kvällen. Imorse ledde snöfallet i Göteborg, som så många gånger förr till kaos med försenad kollektivtrafik och långa ringlande bilköer. Men hur kommer det sig att vi alltid blir tagna på sängen, trots att vi vet om att snön ska komma? Reportage av David Gustafsson.

Chikitita i BagdadAnton Karis återvänder till bloggaren från Irak som vi kunde höra i förra veckans Studio Ett. Hur har den gångna veckan varit för henne i Bagdad?

Darfur
Om situationen för barnen i det konfliktdrabbade Darfur. Samtal med Mari Mörth Rädda Barnen.

Programledare: Monica Saarinen och Silan Diljan
Producenter: Helena Giege och Towe Matre


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista