1 av 8
Anders Holmberg
2 av 8
Björn Häger
3 av 8
4 av 8
Finansminister Anders Borg med årets vårbudget
5 av 8
Protester till havs i Heiligendamm
6 av 8
Mikaela Valtersson (mp)
7 av 8
Ulla Andersson (v)
8 av 8
Pär Nuder (s)

RING FINANSMINISTERN

Måndag 16 april

16.00-16.45

Telefonväkteri om vårbudgeten
Hur blir det med skatten på arbete, bostäder och förmögenheter? Och hur ska det bli fler jobb för de unga? På måndag presenterar finansminister Anders Borg sin första vårbudget. Vad tycker du? Vad vill du veta?
I Studio Ett klockan 16.00 kan du som lyssnare ringa med dina frågor till finansministern. Ring 08-24 15 00, telefonslussen öppnar 15.30.
I studion Anders Borg och Ekots inrikespolitiska kommentator Inger Arenander.

17.00-17.45

Vårbudgeten 2007
Vi fortsätter med vårbudgeten och oppositionen svarar. De berättar varför de anser att regeringen gör fel saker med de miljarder som forsar in till statskassan.
Vi hör Pär Nuder, socialdemokraterna, Mikaela Valtersson, miljöpartiet och Ulla Andersson, vänsterpartiet som berättar vad de tycker att man istället skulle ha gjort.

Bråk i Rosengård
Efter ett år med lugn och ro i stadsdelen Rosengård i Malmö bröts trenden i helgen av stenkastning misshandel och bränder. En 17 årig pojke slogs ned av ett ungdomsgäng, så grovt att han idag ligger på sjukhus med skador i huvudet. På lördagkvällen utsattes polisen för stenkastning av ett annat gäng.
Vår reporter Anna Landelius finns på plats på Rosengård.

SÄPO i Somalia
Sedan början av februari sitter tre svenskar fängslade i ett militärfängelse i Addis Abeba i Etiopien. UD har inte lyckats att få kontakt med dom på diplomatisk väg men i helgen avslöjades av Konflikt här i P1 att poliser från Säpo varit i Etiopien och träffat de fängslade svenskarna på UD:s uppdrag. Frågan är varför SÄPO får tillgång till de svenska fångarna, när inte UD:s diplomater får det. Och vad innebär det att UD låter svensk säkerhetspolis göra det diplomatiska jobbet?
Samtal med Hans Linde, riksdagsledamot (v) och Eva Björling, riksdagsledamot (m).

Inför G8-mötet
Inför G8-toppmötet i början av juni, i den tyska kurorten Heiligendamm utanför Rostock, laddar nu både demonstranter och polis upp. När Bush, Putin, Merkel och de övriga ledarna för världens åtta främsta industrinationer träffas, kommer de att vara omgärdade av 16 000 poliser. Över 100 000 demonstranter väntas komma till de gamla svenskbygderna. Vår korrespondent, Kristian Åström, besökte den lilla badorten Heiligendamm med 280 invånare, så här sju veckor inför mötet, eller ska man säga drabbningen.

Turkiska valrörelsen
Idag går startskottet för valrörelsen för vem som ska bli Turkiets nästa president. I förrgår demonstrerade hundratusentals turkar i huvudstaden Ankara mot att Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan skulle ställa upp som kandidat, eftersom dom befarar att han skulle islamisera landet. Samtal med Caroline Salzinger, Sveriges Radios korrespondent i Istanbul.

Programledare: Anders Holmberg och Björn Häger

Producenter: Helena Giege och Karin Anderberg
helena.giege@sr.se
karin.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".