1 av 7
Rosengård
2 av 7
Anders Holmberg
3 av 7
4 av 7
Agneta Furvik
5 av 7
Bagdad Foto:PRB
6 av 7
7 av 7
Francois Bayrou, en av presidentkandidaterna

Rosengård i blickpunkten, palestinske presidenten i Stockholm

Torsdag 19 april

16.00-16.45

Om söndagens presidentval i Frankrike
Landet med en av Europa sämst fungerande ekonomier. Hög arbetslöshet, usla statsfinanser och låg tillväxttakt, präglar den franska ekonomin. Hör om utmaningarna som väntar oavsett vem som blir nästa president. Alice Petrén, SR:s korrespondent och Martin Ådahl, politisk chefredaktör Fokus medverkar.

Stadsdelen Rosengård i Malmö i blickpunkten
Den senaste veckan har bränder, bråk och brott dominerat mediernas rapportering från området, och alla frågar sig varför detta händer just nu. För samtidigt finns tecken som tyder på att flera positiva förändringar är på gång i Rosengård, socialbidragen går ner och sysselsättningen upp och polisen kan vittna om minskad brottslighet och ökad trygghet. Vi söker svaren på frågorna, direkt från Rosengård i Malmö. Eva Alterbeck, stadsdelschef Rosengård, Börje Aronsson, chef Närpolisområdet Öster, Ayob Chibli, Emina Aris, Fawzije Ayuob, boende i Rosengård deltar.

17.00-17.45

Palestinske presidenten träffar Fredrik Reinfeldt
Idag besöker presidenten för den palestinska myndigheten, Mahmoud Abbas, Stockholm för överläggningar med statsminister Fredrik Reinfeldt. Sten Sjöström, reporter Ekot rapporterar direkt från presskonferensen. Mona Sahlin, partiordförande för Socialdemokraterna och Elisabeth Hellsten från SIDA pratar om besöket i Stockholm.

JAS-krasch
Ett Jas Gripen-plan har störtat vid Vidsels flygplats i Norrbotten, enligt flygräddningscentralen. Piloten har skjutit ut sig i fallskärm. Samtal med presschefen vid Försvarsmaktens informationsavdelning Roger Magnergård.

Miljösamvete
Är du en av dom som kompenserat för din flygresas koldioxidutsläpp och samtidigt renat ditt samvete? Idag finns det flera möjligheter till det där olika företag erbjuder allt från trädplanteringar i avlägsna länder till vindkraftprojekt och satsningar på lågenergilampor. Frågan är bara hur pass mycket man egentligen ”neutraliserar” sitt utsläpp. Andreas Malm, journalist och Niels-Eirik Nertun, miljödirektör SAS är med.

Sverigedemokraterna och medierna
Idag möter socialdemokraternas Mona Sahlin Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson i en TV-debatt. Hur ska medier och journalister förhålla sig till det kontroversiella partiet? Ska Sverigedemokraterna granskas hårdare än andra partier? Niklas Orrenius, reporter på Sydsvenska Dagbladet medverkar.

Privatiserade förskolor i Uddevalla
Personalen på förskolorna protesterar liksom föräldrarna och fackföreningarna. Men det här är bara början listan på kommunal verksamhet som ska konkurrensutsättas är lång. Att det blev protester överraskar inte Hans Jonasson i det nya lokala Uddevallapartiet. Reportage av Marianne Gråhn.

Chikitita i Bagdad
Chikitita
har en egen blogg på Internet. Hon lever tillsammans med sin mamma och styvfar i Bagdad och har bara varit utomhus en gång de senaste halvåret. En bror sitter fängslad efter att ha gripits av dom amerikanska styrkorna efter misstanke om omstörtande verksamhet. Igår var det en ovanligt blodig dag i Bagdad med många bilbomber och nästan 200 döda. Vad märker hon av det? Anton Karis pratar med Chikitita varje vecka.

 

Programledare: Anders Holmberg och Agneta FurvikProducenter: Carlos Garat och Lotta Malmstedt
carlos.garat@sr.se lotta.malmstedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista