1 av 6
Anders Holmberg
2 av 6
3 av 6
4 av 6
Lars Leijonborg
5 av 6
David Gustafsson
6 av 6
Abdullah Gül

Köp av sexuella tjänster och Folkpartiets framtid

Tisdag 24 april

16.00-16.45

Turkiets näste president
Turkiets utrikesminister Abdullah Gül blir av allt att döma Turkiets näste president. Idag har det styrande AK-partiet fört fram Gül som sin kandidat till presidentposten, enligt källor inom partiet. Christer Asp, ambassadör i Turkiet medverkar.

Sexuella tjänster
20 män står åtalade för att ha köpt sex. Nu ställs de inför rätta i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren hoppas på fängelsestraff eftersom kvinnorna dessutom är offer för människohandel. Men fungerar lagen så?
Vi ställer lagen om köp av sexuella tjänster i fokus. Vilka effekter har den fått på prostitutionen sedan den kom 1999? Varför höjs rösterna att den måste skärpas? Medverkar gör Thomas Ekman, Polisens människohandelsgrupp i Västra Götaland, Maja Strufve, Göteborgs kommuns KAST-grupp, som arbetar med sexköpare och människor med tvångsmässig sexualitet, Jari Kousmanen, forskare, Göteborgs universitet och Hillevi Engström (m), riksdagsledamot från justitieutskottet. Vi sänder från Världskulturmuseets traffickingutställning i Göteborg.

Nepal
Där ska hållas val någon gång under sommaren. Meningen var att nepaleserna i det här valet skulle välja representanter till en grundlagsstiftande församling som skulle arbeta fram en ny grundlag för Nepal. Nu kommer det valet att skjutas upp efter ett beslut av valmyndigheten, som anser att valet måste senareläggas på grund av tidsbrist. Johnny Sjöblom, från finländska YLE har besökt landet.

17.00-17.45

Folkpartiets framtid
Vi fortsätter diskussionen om Folkpartiet efter Lars Leijonborg. Vilken politisk väg ska partiet gå? Fortsatt fokus på krav och tydlighet eller återgång till mer av socialliberalism? Erik Ullenhag, partisekreterare (fp) och Alex Voronov, politisk redaktör Eskilstunakurien samt Olof Kleberg, fd ledarskribent på Västerbottenskuriren deltar.

Människosmugglare i Turkiet
Caroline Salzinger
, SR:s korrespondent rapporterar från staden Van där flyktingar från Mellanöstern och Asien möter människosmugglare, längst bort i östra delen av Turkiet.

Kodnamn Frisör
Och så ska vi berätta historien om polske juden Mischa Stahlhammer, som överlevde både polskt judehat och den nazistiska förintelsen genom att bli gerillakrigare i den polska partisanrörelsen. Mischas son har nu skrivit en bok om pappans dramatiska liv. Sonen Semmy Stahlhammer har skrivit boken.

Arbetstidstidslagen
Förändringarna i arbetstidslagen som trädde i kraft vid årskiftet ger sämre arbetsscheman. Det tycker drygt 400 anställda på Skellefteå Lasarett som har skickat en gemensam protestskrivelse till landstingsledningen i Västerbotten. Arbetstidslagen berör främst dygnet runt verksamheter, och redan innan den trädde i kraft fanns farhågor om att den skulle försämra personalens arbetsscheman. Reportage av Magnus Bergner.

Programledare: Anders Holmberg och David GustafssonProducenter: Maria Meschke och Annika H Eriksson
maria.meschke@sr.se annika.h.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista