1 av 6
Anders Holmberg
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Marie-Louise Kristola

Terrormisstänkt svensk utvisas. Vårdnadstvister

Onsdag 25 april

16.00-16.45

Terrormisstänkt svensk utvisas
Terroristmisstänkte svensk medborgare kan utlämnas till USA, det meddelade en tjeckisk domstol idag. Vad misstänks han för? Varför lades förundersökningen om terrorbrott mot mannen ned i Sverige?  Samtal med Ekots reporter, Nina Odermalm Scheij.

Vårdnadstvister
Är papporna de ständiga förlorarna i vårdnadstvister? Nu organiserar de sig i Sverige och internationellt för att bli rättvist och opartiskt behandlade. Vad behövs för att båda föräldrarna ska garanteras samma behandling av myndigheter, socialarbetare och rättsliga instanser? Hur diskriminerad är egentligen pappan? Samtal med bl. a Magnus Jacobsson JÄMO, Michael Alonzo ordförande i Pappabarn och Annika Reimer forskare Lunds universitet.

17-17.45

USA
Striden mellan USA:s president George Bush och demokraterna i kongressen om pengar till Irakkriget spetsas till idag, när representanthuset röstar om nya budgetförslaget. Demokraterna kräver en tidplan för USA-reträtt. Samtal med vår korrespondent Thomas Nordegren och Erik Åsard statsvetare.

Sjukvården
Är vården en tillväxtbransch? Och vilken roll ska då privata aktörer spela? Bengt Westerberg leder en grupp som ska undersöka möjligheterna för vård och omsorgssektorn att växa. Han diskuterar med Göran Rosenberg i Studio Ett. Reportage av Brita-Lena Ekström.

 

Maten
Äter du upp på tallriken därhemma eller hamnar en hel del i soptunnan? Så mycket som var fjärde matkasse slängs i en genomsnittlig barnfamilj, enligt en brittisk undersökning, och 8000 kronor går till spillo varje år för samma familj. Samtal med Helene Brembeck, etnolog på Centrum för konsumtionsvetenskap.

 

Programledare: Anders Holmberg och Marie-Lousie Kristola
Producenter: Helena Giege och Susanna Einerstam.

helena.giege@sr.se   susanna.einerstam@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista