1 av 5
Helena Groll
2 av 5
Sprutnarkoman
3 av 5
4 av 5
Carl Bildt
5 av 5

Återvinning, arbetskraftsinvandring och scouter

Tisdag den 17 juli


16.00-16.45

Nytt kallt krig I
Kan den allt djupare krisen mellan London och Moskva leda till ett nytt kallt krig? Carl Bildt, utrikesmininister och Fredrik Wadström, Sveriges Radios utsände i Moskva medverkar.

ÅtervinningDet går bra för Sverige. Vi shoppar som aldrig förr och handeln slår nya rekord. På tio år har handeln ökat med 60 procent. Men varför handlar vi egentligen som vi gör och vad händer sedan? Vart tar det vi köpt vägen när vi inte längre vill ha det. Hur bra är vi på att återvinna våra saker? Vilken betydelse har egentligen vår konsumtion för miljön? Vi sänder från Kretsloppsparken i Alelyckan i Göteborg. Medverkande Paul Mårtensson, samordnar samtliga återvinningsstationer i Göteborg, Thomas Ekvall, forskare Chalmers, Cecilia Soler, forskare Handels, Carl Lidgren, professor återvinningsekonomi, Thomas Lindhqvist, forskare Lunds universitet.

17.00 - 17.45

Nytt kallt krig II
Om krisen mellan London och Moskva. Medverkande Anders Hellner, Utrikespolitiska Institutet.

Arbetskraftsinvandring
Regeringen föreslår nya, mer generösa regler för arbetskraftsinvandring. Reportage av Katti Björklund och Juliana Alonso. Debatt mellan Dan Andersson, chefsekonom LO, Tobias Billström, migrationsminister och Urban Bäckström, VD Svenskt Näringsliv.

SprutnarkomanerReportage av Philip Ramqvist och samtal med Magnus Andersson, kurator MAS i Malmö.

Ivandrare i Chile
10.000-tals människor rör sig varje år norrut genom Latin-amerika. Jakten efter ett bättre liv låter sig inte stoppas av murar, taggtrådar och fler gränsvakter och den spansktalande befolkningen i USA bara växer. Men på senare år rör sig migrationsströmmen också söderut. Och år av stadig ekonomisk tillväxt och social stabilitet har gjort att till och med det traditionella utvandrarlandet Chile nu har börjat förvandlas till ett invandrarland. Reportage av Lars Palmgren.

Scouterna 100 år
Stort scoutläger i Kristianstad pågår just nu. 20 000 personer har kommit för att ha ett stort jubileumskalas på lördag. Vivan-Kristina Sandberg rapporterar direkt från det jättelika lägret.

Programledare: Linda AP Larsson och Helena GrollProducenter: Madeleine Blidberg och Nils Horner
madeleine.blidberg@sr.se  nils.horner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".