1 av 4
2 av 4
Abdullah Gül.
3 av 4
4 av 4
Jörgen Huitfeldt

Karriäridrott eller bara lek med boll, nollvisionen

Tisdag 14 augusti

16-16.45

Utbrändhet
Socialstyrelsens omdiskuterade nya riktlinjer för sjukskrivning. Utbrända ska helst inte sjukskrivas alls, lyder ju en av de mest kritiserade idéerna där. ”omänskligt”, tycker myndighetens egen läkare.

Fotbollsskola
IFK Göteborg startar Sveriges första grundskola i fotboll nu till hösten. Handlar det om barns välbefinnande och intresse eller om IFK:s vilja att vaska fram nya eliter? Vart tar spontanidrotten vägen när fotbollsträningen står på schemat? Och hur formar man bäst morgondagens idrottsstjärnor? Medverkar gör bl a Aidin Shakeri och Josefin von der Burg, elever, Cecilia von der Burg, förälder, Roger Gustafsson, akademie- och ungdomsansvarig IFK Göteborg, Björn Anders Larsson, forskare Idrottsekonomiskt Centrum.

Goma
För ett år sen hölls det val i Kongo- Kinshasa dom första på över 40 år. Vilket ledde till att den sittande presienten Joseph Kabila behöll makten. Men vad har hänt sen dess? Märks det några förbättringar. En av dom kongolesiska städer som drabbats hårdast av etniskt våld, miliser och anarki är Goma, vulkanstaden vid Kivusjön i östra Kongo. Reportage av Richard Myrenberg

17.00-17.45

Nollvisionen
I vår andra timme tar vi upp döden på vägarna. Trots att nästan halva året återstår så är antalet trafikdöda redan större än riksdagens mål för hela året. Antalet döda riskerar nu till och med att stiga jämfört med tidigare år. Och det trots att både vägar och bilar har blivit säkrare. Ingemar Skogö, gd Vägverket, Åsa Torstensson, infrastrukturminister (c) medverkar bl a.

Genmodifierade grödor
Redan till våren kan det bli aktuellt med kommersiell odling av genmodifierade grödor på de svenska åkrarna. Många lantbrukare som vill fortsätta odla traditionellt eller ekologiskt är nu därför oroliga för att de genmodiferiade grödorna ska spridas även till deras åkrar. Jordbruksdepartementet tar inte riskerna på allvar,menar kritiker. Reportage av Sven Börjesson och jordbruksminister (c) Eskil Erlandsson deltar.

SR:s korrespondenter på Södra teatern
En rad seminarier och föreläsningar med titlar som ”striden om islam”, ”den globala smutsen” och ”Örnen och Björnen”. Vår reporter Johanna Sjövall har träffat åhörare och korrespondenter.

Turkiet
Idag meddelade Turkiets utrikesminister Abdullah Gül att han återigen kommer att kandidera till presidentvalet, som inleds om en vecka. Så sent som i våras gjorde han detsamma, men fick då dra tillbaka sin kandidatur efter omfattande protester. Samtal med den turkiska journalisten Yavus Baydar.

Kulturfestival
I Göteborg startar Kulturkalaset idag. Vår reporter Linda AP Larsson befinner sig i fördomstältet på Kungstorget.

Programledare: Jörgen Huitfeldt och Annika H ErikssonProducenter: Maria Meschke och Linda AP Larsson
maria.meschke@sr.se linda.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".