1 av 4
Monica Saarinen
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Agneta Furvik

Fastighetsskatten, prostitution och arbetsrätten

Onsdag 19 september

16.00-16.45

Fastighetsskatten
Den statliga fastighetsskatten försvinner i sin nuvarande form redan till årsskiftet. Vad det innebär för villaägarna runt om i landet ska vi debattera. Samtal med Göran Hägglund socialminister (kd) och Lars Johansson vice ordförande i skatteutskottet (s).

Prostitutionen
Prostitutionen har flyttat ut på nätet, och väl där antar den ständigt nya former. Färska rapporter visar att köpare och säljare hela tiden hittar nya virtuella marknadsplatser och gemenskaper där stark moral och strikta normer råder. I Malmö stad öppnade i måndags en telefonrådgivning för sexsäljare och sen tidigare driver man en liknande rådgivning för dem som köper sex, vilka möter man där, och hur ser egentligen sexmarknaden ut just nu? Svante Malmström, socialsekreterare individ och familjeomsorg, Carina Levin socialsekreterare, Maria Carlshamre europaparlamentariker samt styrelsemedlem i FI (Feministiskt Initiativ) och Isabella Lund eskort och bloggare.

Modevecka i London
Så ska vi till London och den pågående modeveckan där med modevisningar, fester och en hel del glitter och glamour. Flera svenska klädskapare finns är där. Mest känd är designern Ann-Sofie Back. Sveriges Radios korrespondent Maria Eksedler gick på hennes visning.

17-17.45

Fastighetskatten
Fortsatt analys av den nya fastighetsskatten. Samtal med Anders Jonsson politisk kommentator Expressen och Hans Bolander privatekonomisk reporter på Dagens Industri.

Asylsökande afghaner
I Sverige erbjuds asylsökande afghaner
20 000 kronor för att återvända till sitt hemland, trots att många områden bedöms som farliga av UNHCR, FN:s flyktingkommissariat. Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.
Samtal med Eugen Palmér, chef för asylprövning.

Arbetsrätten ligger fast
Så löd vallöftet från dom fyra allianspartierna inför valet för ett år sen. Moderaterna hade förvandlats till dom nya moderaterna och kallade sig arbetarparti, och Fredrik Reinfeldt fick med sig dom övriga borgerliga partiledarna på en mer fackföreningsvänlig linje. Men nu kan arbetsrätten bli en ny konfliktfråga för regeringen. För i dom borgerliga leden växer kritiken mot att turordning och konfliktregler är fredat område. Reporter: Susanne Palme.

Översvämningar i Afrika
Vägar, broar, och hela byar har svepts bort med flodvattnet i de senaste veckornas svåra översvämningar i Afrika. FN varnar för fortsatt hårda regn. Vi har talat med Nils-Erik Hedlund, projektansvarig för Röda Korset i Yirol i Södra Sudan, en stad som just nu är isolerad på grund av översvämningen.
Samtal med Per Byman, enhetschef för SIDAs enhet för humanitära insatser.

Programledare: Monica Saarinen och Agneta Furvik
Producenter: Anders Diamant och Erik Rosendahl

anders.diamant@sr.se och erik.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista