1 av 6
Li Hellström
2 av 6
Jörgen Huitfeldt
3 av 6
4 av 6
Adel
5 av 6
Anders Borg
6 av 6
Gordon Brown

Telefonväkteri med finansminister Anders Borg, oppositionen och Gordon Brown

Torsdag 20 september

16.00-16.45

Budgeten
Telefonväkteri med finansminister Anders Borg, om regeringens höstbudget. Vad händer med skolan, vården, barnomsorgen, skatterna, pensionerna och miljön. Ring och fråga Anders Borg i Studio Etts telefonväkteri.
Inger Arenander, Inrikespolitisk kommentator medverkar också.

17.00-17.45

Oppositionen om budgeten
Vad tycker oppositionen om budgeten? Per Nuder (s), Ulla Andersson (v), och Michaela Valtersson (mp), kommenterar Anders Borgs budget.
Hur skall den säljas in? Per Schlingmann, (m), partisekreterare och Fredrik Fällman, projektledare Prime, medverkar.

Farväl till Bagdad
Även om vi får mindre nyheter från Bagdad nu om bombdåd, så är staden för de som bor där allt annat än säker. Detta har vi kunnat följa här i Studio Ett genom Anton Karis telefonsamtal med några av stadens innevånare.
En av de är Adel som studerar på universitet i Bagdad. Förra gången vi hörde honom, berättade han hur nära han varit att skjutas av amerikanska soldater för att han inte hörde dem kommendera honom att stanna när han gick på gatan och lyssnade på rockmusik i sina hörlurar. Nu har han lämnat Bagdad med sin mor och lillebror och förenats med fadern och de andra bröderna i det kurdisk-irakiska staden Sulemanya.

Gordon Brown
Till Storbritannien nu, där regeringspartiet Labour med start på söndag håller höstkonferens i Bournemouth, vid den brittiska sydkusten. Och för första gången är det Gordon Brown som ska försöka uppmuntra partiarbetare och övertyga kritiker om att partiet är på rätt väg. Brown som nu har varit i premiärminister i cirka tre månader. Reportage av Maria Eksedler, korrespondent.

Tilläggsförsäkringarna
Kan man verkligen göra som regeringen vill? Gunnar Axén, (m), ordf socialförsäkringsutskottet och TCO:s Sture Nordh medverkar.

Programledare: Jörgen Huitfeldt och Li Hellström
Producenter: Magnus Westberg och Niklas Forsberg
magnus.westberg@sr.se
niklas.forsberg@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista