Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Ukrainas framtid och Carnegie

1 av 4
Monica Saarinen
2 av 4
3 av 4
Phyllis och Craig Zolotorow
4 av 4
Richard Myrenberg

Onsdag 3 oktober

16.00-16.45

Utförsäljningen av statliga bolag
Hur har regeringen hanterat utförsäljningen av SBAB och OMX? Vad betyder alla turer för finansmarknadsminister Mats Odell som är ansvarig för utförsäljningen? Anders Jonsson, politisk kommentator Expressen medverkar.

Ukraina efter valet
I helgen gick Ukraina till parlamentsval, men vad betyder valet för jättelandets framtid och vad innebär det för omvärlden? Kan valutgången medföra att Ukraina tar ett steg mot väst eller att landet håller sig kvar i öst? Och spelar det egentligen någon roll om det är Viktor, Viktor eller Julia som sitter vid makten? Medverkar gör Maria Persson Löfgren, Sveriges Radios korrespondent, Jakob Hedenskog, analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut, Helen Gustafsson, Exportrådets chef i Ukraina och Alex Voronov, politisk redaktör på Eskilstunakuriren.

Hett med konst i Shanghai
Kinesisk samtida konst är idag hetare än någonsin på den internationella marknaden. Den här kinesiska konstsuccén har blivit en gyllene exportprodukt. På auktionshusen runt om i världen har priserna mångfaldigast på ett par år. Relativt okända kinesiska konstnärers verk säljs sålunda för miljonbelopp på auktionshusen i Hongkong, New York och London. Reportage av Towe Cho Matre.

17.00-17.45

Carnegie
Idag hördes finansmarknadsminister Mats Odell (kd) i Näringsutskottet om turerna kring Carnegie och utförsäljningen av de statliga bolagen. Veckan har kantats av avhopp och kritik från oppositionen. Vi samtalar med Karin Pilsäter, ordförande Näringingsutskottet (fp) och Näringsutskottets vice ordförande Thomas Östros (s).

Det amerikanska sjukvårdssystemet
I veckan har filmen Sicko Sverigepremiär, en kritisk film om amerikansk sjukvård gjord av den kontroversielle filmmakaren Michael Moore. Vi har träffat en familj som kommit i kläm i det amerikanska sjukvårdssystemet. Ginna Lindberg SR:s USA korrespondent rapporterar.

Mammografi riskerar att upphöra
Det råder en stor brist på bröstradiologer och mammografisjuksköterskor i Sverige. Det gör att man på de flesta håll redan i dag inte klarar av att ge kvinnor de undersökningar de har rätt till och problemen kommer att öka. Karin Leifland, överläkare mammografi, Capio S:t Görans sjukhus, medverkar bl a.

Burma
Så skall vi bege oss till Singapore dit SR:s korrrespondent Nils Horner tagit sig efter ett par dramatiska dagar i Burma. Han berättar hur det har varit att rapportera från Burma.

Krig och tortyr
Sverige väntas enligt Migrationsverkets beräkningar ta emot uppemot 40 000 asylsökande nästa år. Hälften kommer från Irak. Beräkningar visar att nästan var tredje asylsökande kan ha så svåra psykiska eller fysiska problem efter tortyr och krigsskador att dom borde få någon form av behandling. Lars Ekelöf har träffat Kristine som berättar om hur hon och hennes familj mådde efter att dom förra året hamnat mitt i uppgörelsen mellan Israel och Hizbollah.

Programledare: Monica Saarinen och Richard MyrenbergProducenter: Helena Giege och Karin Wickström
helena.giege@sr.se karin.wickstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".