1 av 4
2 av 4
Cecilia Strömberg
3 av 4
Jordgubbar. Foto: Jurek Holzer, SCANPIX
4 av 4
Världspremiären i London. AP Foto/Nathan Strange/SCANPIX

EU-toppmöte, Sex and the City-busstur och jordgubbar

Torsdag 19 juni

16.00 - 16.45

Zimbabwe
Landet är oroligt inför valet nästa vecka. Anna Tibblin, regionchef för Kooperation utan gränser och Sten Rylander, svensk ambassadör i Zimbabwe medverkar.


EU-toppmöte i Bryssel
På torsdag kväll samlas EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel för ett toppmöte som kommer att domineras av frågan om hur man ska gå vidare med Lissabonfördraget som Irland röstat nej till. Kan resten av medlemsländerna fortsätta utan Irland eller måste fördraget, som tagit flera år att utforma, förhandlas om? Medverkande: Cecilia Malmström, EU-minister, Stefan Winiger, korrespondent SR, Ulf Holm, miljöpartist som sitter i EU-nämnden och Jörgen Hettne, kanslichef på Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier.

Blommor och insekter
Banvallarna är hem åt många insekter å växter, nu kartlägger Banverket floran och faunan längs spåren. Reportage av Anton Karis.


17.00 - 17.45

Euron 10 år
Det är tio år sedan EU-länderna tog beslutet om att bilda en monetär union med en gemensam valuta. Mer än tre hundra miljoner EU-medborgare använder nu euron dagligen. Studio Ett besökte Åland för att ta reda på hur det gick med att vänja sig vid nya pengar. Nordenkorrespondent Christer Fridén och vår Brysselkorrespondent Stefan Winiger rapporterar.

Söta eller sura?
Om risken för sura gubbar till midsommar, jordgubbarna är inte vad de en gång var.
Varför det är så berättar Magnus Engstedt, bärrådgivare hos Länsstyrelsen i Jönköping.

Filmen!
På lördag är det premiär för filmen Sex and the City i Sverige som kommer efter den omåttligt populära TV-serien. Det glamorösa och frigjorda tjejgänget i New York med Carrie Bradshaw i spetsen som talar om killar som vi annars är vana att höra killar tala om tjejer har blivit världsberömda. Och fantaster av TV-serien från både New York och en rad länder tar den busstur som guidar till plaster där Sex and the City utspelar sig på Manhattan. Beatrice Janzon åkte med på den glamorösa bussturen.

Sparkad nyhetsankare 
Frankrikes mesta nyhetsankare Patrick Poivre D’Arvor, har petats från rutan, frågan är om presidenten har ett finger med i spelet. Alice Petrén, korrespondent, berättar mer.

Programledare: Cecilia Strömberg 
och Elin Lemel

Producenter:
Anders Diamant
Natacha López och
Tona Ishaq
anders.diamant@sr.se natacha.lopez@sr.se
tona.ishaq@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".