1 av 6
Anders Holmberg
2 av 6
3 av 6
Nils Horner
4 av 6
Riksbankschefen Stefan Ingves
5 av 6
Bilar på Volvos Torslandafabrik i Göteborg. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
6 av 6
Volvo PV:s vd Steven Odell Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Riksbanken sänker räntan, Volvo varslar 3300

Onsdag 8 oktober

16.00-16.45

Riksbanken sänker räntanI en gemensam aktion sänkte centralbanker världen över idag sina styrräntor. I Sveriges fall med 0,5 procent, från 4,75 till 4,25 procent. Samtal med Stefan Ingves, riksbankschef.

Volvo varslar 3300 personer

Volvo varslar 3300 personer.
Vi samtalar om detta i en stor del av vår sändning. Med oss i samtal har vi Stefan Löfgren, ekonomireporter på GP, Olle Ludvigsson, ordf Metall Volvo personvagnar.

Indien
Hur påverkar den globala finanskrisen Indien? Invånarna har börjat vänja sig vid en snabb ekonomisk tillväxt, men det finns också starka spänningar mellan de som vill bygga upp en industristat och de som vill att Indien ska förbli en jordbruksnation. Studio Ett sänds från Indiens huvudstad  New Delhi. Samtal med b.l a  Fredrik Fexe, Exportrådets chef i Indien Mizanur Khan, chef på SEB i New Delhi och Karin Lundbäck, ekonomijournalist.

17.00-17.45

Volvo varslar 3300 personer
Vi forstätter att diskutera krisen i Volvo. Samtal med bl.a Göran Johansson (s) kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, näringsministern Maud Olofsson och Thomas Östros, vice ordförande i Finansutskottet.  

Räddningsplan i Storbritannien 
Vi skildrar utvecklingen i Storbritannien där regeringen idag presenterade ett räddningspaket på över 600 miljarder kronor för krisande brittiska banker. Samtal med Magnus Uggla chef på Handelsbanken och Maria Eksedler, Sveriges Radios korrespondent i Storbritannien.

Hur ska Sverige räddas?
Vi ska diskutera vilka åtgärder den svenska ekonomin behöver för att mildra krisen. Hör Lars Jonung som var borgerliga regeringens rådgivare under 90-talskrisen och Lars Calmfors, professor i nationalekonomi och
ordförande i Finanspolitiska rådet.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet
Nu inrikespolitik där socialdemokraterna och miljöpartiet idag har deklarerat att de kommer att gå till val med syfte att bilda en koalitionsregering där de båda partierna ingår. De båda partierna kommer nu att bilda gemensamma arbetsgrupper och lägga fram en gemensam valplattform före valet.

Programledare: Anders Holmberg och Nils Horner
Producenter: Marie Nilsson Boij och Karin Wickström

marie.nilsson-boij@sr.se karin.wickstrom@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista