1 av 6
Monica Saarinen
2 av 6
Anders Holmberg
3 av 6
4 av 6
CDG i Paris
5 av 6
Skor som hittats i en massgrav
6 av 6

Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i duell

Fredag 17 oktober

16.00-16.45
Duell mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin

Den politiska superveckan går mot sitt slut och det är dags för den stora finalen: duellen mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas Mona Sahlin i Studio Ett fredag kl 16.00-16.45.
- Det mest spännande just nu, efter triangeldramat inom oppositionen, är Mona Sahlins trovärdighet som framtida regeringsbildare och hur Reinfeldt ska få tillbaka väljarna som flytt Alliansen, säger Studio Etts programledare Monica Saarinen.

17.00-17.45

Partiledareduellen
Det blir kommentarer och analyser av duellen, PJ Anders Linder, ledarskribent SvD och Ursula Berge, samhällspolitisk chef på SSR medverkar.

Elever ska betygsätta lärare
I vår ska elever i tio skolor i olika delar av Malmö betygsätta sina lärare. Kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu kom med förslaget redan i våras inspirerad av SVT:s dokumentärserie Klass 9A. I programmet Skolfront igår berättade Reepalu att systemet först ska införas i tio skolor i vår och till hösten är det tänkt att det ska gälla alla Malmöskolor. Avsikten är att förbättra pedagogiken bland lärarna. På friskolan Kunskapgymnasiet i Malmö använder man redan en liknande modell med utvärdering av lärarnas arbete varje termin. Samtal med Mats Ingelström, rektor på skolan.

Flygplatsen efter 11 september
Terrorattacken som gjordes i USA med hjälp av kapade flygplan har kanske för alltid förändrat stämningen på världens flygplatser. En av de största är Charles de Gaulle i Paris. Fotografen JH Engström vistades tre veckor där för att skildra flygplatsen i bilder. Han har också en särskild relation till just Charles de Gaulle eftersom han var där många gånger ända sedan han var tio år. Anton Karis träffade JH Engström på Arlanda utanför Stockholm.

Spanska massgravar
I Spanien har en myndighet för första gången bestämt sig för att börja utreda vad som hände med alla dem som försvann under spanska inbördeskriget för 70 år sen och under Francos diktatur. Att det dröjt så länge beror på att många spanjorer fortfarande är rädda för att gamla stridigheter mellan högern och vänstern ska flamma upp igen. Studio Etts medarbetare Petra Socolovsky har åkt ut till en av de 1000-tals massgravar som dom flesta försvunna hamnade.

Programledare: Anders Holmberg och Monica SaarinenProducenter: Helena Giege och Pontus Mattsson
helena.giege@sr.se pontus.mattsson@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".