1 av 7
Anders Holmberg
2 av 7
Nils Horner
3 av 7
4 av 7
Uppsala BoIS damlag
5 av 7
Nahid Persson Foto: Gunnar Lundmark/SvD/SCANPIX
6 av 7
Neera Dhingra och Anthony Mitchell på The Kids Company i Brixton. Foto: Maria Eksedler
7 av 7
Begravning av Stanislav Markelov Foto: AP Photo/SCANPIX/Mikhail Metzel

Indonesien, Farah Diba, bandytjejer och ungdomsvåld i Storbritannien

16.00 - 16.45

 

Människorättsaktivist
I dag begravdes den ryska advokaten Stanislav Markelov som sköts ihjäl på en gata i Moskva i måndags. Även en journalist från tidningen Novaja Gazeta dödades i attacken. Det är inte ovanligt med attacker på journalister och människorättsaktivister i Ryssland. Fler än 200 journalister tros ha blivit mördade i Ryssland under de senaste 15 åren. Samtal med Fredrik Wadström SR:s korrespondent i Moskva och den ryska journalisten Jelena Larionova om morden och vad de betyder för yttrandefriheten i Ryssland.

Indonesien - islamism och ekonomi
Flera terrorattacker har drabbat Indonesien de senaste åren och de extrema islamisterna blir alltmer synliga. Vad händer i landet med världens största muslimska befolkning? Och kommer den ekonomiska krisen spela roll? SR:s Asienkorrespondent Nils Horner sänder från Jakarta. Hans gäster är Michael Olsson, affärsman, Tomas Lindgren, lektor vid Umeå Universitet och Eka Engwall, svensk-indonesiska.

Bandy
Den här veckan avgörs bandy-VM här i Sverige. Bandy är lagsporten på is som lever i skuggan av ishockeyn. Medan hockeyn spelas inomhus förblir bandy en utomhussport. På söndag är det VM-final. Sverige är också regerande världsmästare i dambandy. Hur är det då med återväxten? Anton Karis besökte bandystaden Uppsala en kväll när 97:ornas elvaåringar delade isen med Uppsalas bästa damlag, Uppsala Bois.

17.00 - 17.45

President Barack Obamas första vecka
Vi sammanfattar Barack Obamas hektiska första vecka som president. Korrespondenten Ginna Lindberg medverkar. Hör även Sharon Camp från Guttmacher Institute i USA intervjuad Anders Diamant.

Drottningen och jag
Nahid Persson är filmaren som blivit känd och ökänd i hela världen med sin film ”Prositutionen bakom slöjan”. Ikväll öppnar hennes senaste film ”Drottningen och jag” Göteborgs internationella filmfestival. Studio Etts reporter Hanna Nyberg mötte Nahid Persson på flygplatsen när hon kom till Göteborg.

Liberati
Har religionen någon roll i ett liberalt parti som Folkpartiet? Hör Håkan Boström, DNs ledarredaktion och Alexander Bard, artist och debattör.

Knivdåd i Storbritannien
Förra året knivdödades 28 tonåringar i London. Den senaste brottstatistiken visar också på en ökning av antalet knivrån i Storbritannien. Våldet bland unga är en prioriterad fråga för den brittiska regeringen - men mycket av arbetet sker på frivilligbasis, bland välgörenhetsorganisationer. En av de största organisationerna är The Kids Company som har verksamheter på flera ställen i London, t ex i Brixton där vår Londonkorrespondent Maria Eksedler har varit.

P4 Junior
I morgon startar P4 Junior, som är ett nytt aktualitetsprogram för lyssnare som kanske är lite yngre än Studio Etts. Det riktar sig till 9- till 12-åringar och programledare är Nassim Al Fakir och 11-åriga Frida Jansson. Hör dem här.

Programledare: Anders Holmberg och
Nils Horner
Producenter: Karin Wickström och
Helena Giege

karin.wickstrom@sr.se helena.giege@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".