1 av 5
Anders Holmberg
2 av 5
Towe Matre
3 av 5
4 av 5
Foto: AP Photo.
5 av 5
Alejandro Fuentes Bergström.

Amerikanskt avhopp, Ingemar "Ingo" Johansson begravs, apan Alejandro

Lyssna på sändningen genom att klicka på länken ovan.

16.00-16.45

Jude Gregg hoppade av
President Obama som har varit inriktad på att vara hela USA:s president. Drabbades igår av en kalldusch, när den tilltänkta handelsministern, republikanen Jude Gregg plötsligt hoppade av.
Ginna Lindberg, korrespondent, medverkar.

EU och Ekonomi
Samtal med Willy Silberstein, SR.

Hugo Chavez
På söndag hålls en folkomröstning i Venezuela, om den omstridde presidenten Hugo Chavez. Frågan väljarna ska ta ställning till är om konstitutionen ska ändras så att presidenten kan väljas om ett obegränsat antal gånger. Venezuelas enorma oljeinkomster har gjort att Chavez de senaste åren har kunnat satsa på att bekämpa fattigdomen i landet. Men många menar att man gjort fel saker i goda tider, att det straffar sig nu när ekonomin krisar och oljepriserna sjunker.
Reportage av Lars Palmgren.

17.00-17.45

Vinterkräksjuka dödligt hot i utvecklingsländer
Årets vinterkräksjuka än den aggressivaste vi hittills drabbats av. Mellan en och en halv miljon svenskar har hittills drabbats och än är kulmen inte nådd. Noroviruset, som ligger bakom dessa näradöden upplevelelser här i Sverige, är ett växande problem över hela världen. Störst är problemet i utvecklingsländerna där viruset varje år skördar runt 200 000 dödsoffer, främst spädbarn.
Lennart Svensson, microbiolog, Landstinget i Linköping medverkar. 

Idag begravs Ingemar ”Ingo” Johansson
Idag begravs boxningslegendaren Ingemar ”Ingo” Johansson i Vasakyrkan i Göteborg. Begravningsceremonin är öppen för alla som vill ta ett sista farväl av världsmästaren i tungviktsboxning från 1959 och begravningsbyrån väntar sig att kyrkan med 1 200 platser kommer att fyllas.
Studio Etts reporter Annika H Eriksson finns på plats i kyrkan för att ge en bild av begravningen.

Littorin på Facebook
Hur får en minister uttrycka sig på nätet? I veckan blev det känt att arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin skickar kärleskshälsningar till sin flickvän via Facebook. ”Löv u” och ”Du e så söt” lyder två av hälsningarna, som kan läsas av parets hundratals Facebook vänner.
Detta har fått Annika Nordgren Christensen, (MP) att reagera och att skriva en debattartikel i ämnet. Medverkar gör också Frida Johansson Metso, (LUF).

Ordning på kontoret
Har du sett apan som på bruten spanska pratar bokföring och vikten av ordning bland mapparna? 100.000 träffar har ett av klippen på Yoytube med apan Alejandro Fuentes Bergström. Nu medverkar också Alejandro i SVT-programmet Popcirkus och pratar dessutom ekonomi på en hemsida ägd av Intrum Justitia. Men vem är han egentligen?
Anton Karis har letat upp Alejandro Fuentes Bergström och sökt efter hans bakgrund.

En längre intervju med Alejandro Fuentes Bergström.

Dresden
Vi ska till Dresden i östra Tyskland nu. Idag högtidlighålls minnet av de 25 000 människor som dog när de allierade under den 13 och 14 februari 1945, genomförde förödande bombningar som gjorde staden till ett brinnande inferno. Detta är också skälet till att tusentals tyska nynazister är på väg till Dresden för att demonstrera.
Per Eurenius, Berlin korrespondent medverkar.

 

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre
Producenter: Magnus Westberg och Susanna Einerstam
magnus.westberg@sr.se
susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".