1 av 5
John Chrispinsson
2 av 5
3 av 5
Annika H Eriksson
4 av 5
Ester Carlsson och Veronica Lindkvist.
5 av 5

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovar sig

16.00-16.45

Kunglig förlovning
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovar sig, bekräftar Hovet i ett pressmeddelande. Bröllopet hålls försommaren 2010. Daniel Westling får titeln prins Daniel, hertig av Västergötland. Kungen och regeringen har givit sitt samtycke till äktenskapet och regeringens beslut överlämnades till kungen i samband med dagens konselj på Slottet. Catarina Hurtig Elmqvist
, hovreporter och Håkan Widman, rapporterar direkt från Stockholms Slott deltar.

Trollhättans framtid
Trollhättan väntar nervöst på vad som händer med Saab. Lyckas företaget med sin rekonstruktion eller kommer Saab att gå i konkurs? Studio Ett tisdag sänder från det som av många kallas för Trollhättans framtid, Innovatum Teknikpark. Ett utvecklingscentrum med fokus på forskning och utveckling. Men hur står sig Innovatum om Saab faller? Och är det just inom forskning och utveckling som Trollhättan har sin framtid? Arbetsförmedlingens chef i Trollhättan, Eva Lindh-Pernheim, Tore Helmersson, VD Innovatum, Torvald Brahm, näringslivsutvecklare Trollhättans kommun och Lars Ekedal, rektor för Högskolan Väst, medverkar bl a.

Mat och prat
Kristdemokraternas utspel om en hälsomiljard till äldre skulle enligt partiets förste vice ordförande, Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson få äldre att äta bättre och få mer social gemenskap. I Göteborg har hemtjänstteam i fem stadsdelar de senaste året genomfört ett ”mat-och-prat-projekt”. Helén Palmqvist Novik reporter.

17.00-17.45

Kunglig förlovning
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovar sig, bekräftar Hovet i ett pressmeddelande. Bröllopet hålls försommaren 2010. Daniel Westling får titeln prins Daniel, hertig av Västergötland. Kungen och regeringen har givit sitt samtycke till äktenskapet och regeringens beslut överlämnades till kungen i samband med dagens konselj på Slottet. Jan Mårtensson
, författare och fd diplomat, Karin Lennmor, chefredaktör Svensk Damtidning, Herman Lindqvist, författare, Agne Gustafsson, statsvetare medverkar bl a.

Asyl
Asylmottagningsutredningen ledd av Sören Häggroth,  lämnade idag sitt betänkande till migrationsminister Tobias Billström. Anders Lago, kommunalråd (S) i Södertälje och Michael Williams, vice ordförande FARR deltar.

Samara
I maj 2007 hölls ett toppmöte mellan EU och Ryssland i den ryska staden Samara vid floden Volga. Mötet sågs av den ryska demokratirörelsen som en chans att föra ut sitt budskap när omvärldens blick var riktad mot Samara. Men alla protestyttringar slogs ned och sedan dess har den lokala oppositionen och människorättsorganisationer i staden förföljts och trakasserats av de lokala myndigheterna. Fredrik Wadström, SR:s korrespondent har besökt Samara.

Programledare: John Chrispinsson och Annika H ErikssonProducenter: Helena Giege och Karin Ivarsson
helena.giege@sr.se karin.ivarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".