1 av 6
Towe Matre
2 av 6
John Chrispinsson
3 av 6
4 av 6
Daniel med sin prinsessa Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
5 av 6
Amos Oz
6 av 6

Lettlands ekonomi, Amos Oz, och blivande prins Daniel Westling

16.00-16.45

Baylan förordas som ny partisekreterare
Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin kommer att föreslå förre skolministern Ibrahim Baylan som ny partisekreterare erfar Ekot. Vi samtalar med Lotta Gröning, debattredaktör på Aftonbladet och Sofie Wiklund, ledarskribent Dalademokraten.

Lettland
Hör om ett land i kaos med kravaller, lönesänkningar och massarbetslöshet. Ekonomin i Lettland faller fritt och inom politiken råder också kalabalik. Regeringen anklagas för handlingsförlamning och vanstyre och frågan är hur Lettland ska komma ur sin djupa kris. Och vad händer om ekonomin kollapsar helt? Samtal med Anders Paalzow, nationalekonom och rektor för Handelshögskolan i Riga, Didzis Melbiksis, journalist och utrikesreporter vid Radio Latvia, Austa Kreslins, företagarkonsult och Daina Lielbriebe, familj som drabbats av krisen.

Amos Oz på besök i Sverige
En av Israels mest lästa författare och samhällsdebattörer, Amos Oz, är just nu i Sverige. Han är aktuell med boken ”Rim på liv och död”. Men han är också i Sverige för att diskutera fanatism. Amos Oz har en fulltecknad agenda under sitt besök här men vår reporter Madeleine Blidberg fick träffa honom en kort stund under hans besök i Göteborg.

17.00-17.45

Den svenska kronan
Kronan har nått den lägsta nivån på 17 år både mot dollarn och euron. Hur påverkar det den svenska industrin och konsumenterna? Och pågår det rent av ett medvetet arbete att hålla nere kronkursen, en smygdevalvering? I studion ekonomen Klas Eklund, Cecilia Skingsley Swedbank och Marianne Svensén, branschekonom.

Bankerna i USA
En av de hetaste frågorna i den fria marknadens land, USA är om banksystemet ska nationaliseras Trots att regeringen Obama ett flertal gånger den senaste tiden sagt att det inte är aktuellt så vägrar oron på marknaden inför detta att lägga sig. Idag inleds regeringens s.k.stresstesterna av de amerikanska storbankerna, tester som ska avgöra deras finansiella hälsa. Många tror att resultaten av testerna kommer att avgöra hur regeringen Obama slutligen gör i den känsliga bankfrågan. Reportage av Daniel Alling.

Äldre män, yngre kvinnor
Äldre män med 20-30 år yngre kvinnor, varför blir många i omgivningen så provocerade av deras förhållanden? Barbro Lundell berättar öppenhjärtligt om sin besvikelse över att hennes fd man Ulf Lundell valt flickvänner i 20 års åldern. Äldre män envisas med att fortsätta träffa mycket yngre kvinnor. En som gick i taket när hon fick läsa att även Stellan Skarsgård fallit in i detta mönster med äldre män och yngre kvinnor är Aftonbladets krönikör Lena Sundström. Reportage av Katarina Gunnarsson.


Blivande prins Daniel Westling 
Vi ska prata om Daniel Westling som enligt hovet blir prins Daniel, hertig av Västergötland. Vad kan den blivande prins Daniel lära av Storbritanniens prins Philip och Danmarks prins Henrik? Samtal med Cecilia Hagen, journalist Expressen,  Bengt Lindroth, fd Nordenkorrespondent på Sveriges Radio och Roger Lundgren, redaktör för tidskriften Queen.

Programledare: John Chrispinsson och Towe Matre
Producenter: Magnus Westberg och Karin Wickström

magnus.westberg@sr.se karin.wickstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".