1 av 7
Monica Saarinen
2 av 7
3 av 7
Cecilia Uddén
4 av 7
Mikael Wiehe, artist.
5 av 7
Operasångerskan Birgit Nilsson utanför sitt hem i Västra Karup på Bjärred halvön.
6 av 7
Blommor i Tanzania. Foto: Maria Sjökvist/SR
7 av 7
Glas i fryst kyckling

Glas i kyckling, revolution i Saudi?

16.00-16.45

Glas i kyckling
Fler fall av glasbitsfynd i kyckling har blivit kända och idag drog Kronfågel till sist in all fryst kyckling. I Studio Ett idag frågar vi oss vad glaskatastrofen kan komma att ha för betydelse för Kronfågel och hur företag i kris lyckas rädda sina varumärken. Vi talar med branschorganisationen Svensk fågels VD, Maria Donis och varumärkesstrategen Frans Melin.

 

Revolution i Saudi?
Offentliga avrättningar, brist på demokrati och kvinnoförtryck dominerar rapporteringen från Saudiarabien. Men har landet oförtjänt dåligt rykte? Det sker nu en öppning mot omvärlden, ommöblering i regeringen, första kvinnliga ministern har utsetts. Kvinnor får alltmer prestigefulla jobb och deltar alltmer i debatter men får ännu inte köra bil. Pågår det en mjuk revolution i Riyad?

17.00-17.45

Etablerade män i sexhärva - rättegången började idag
En lång rad unga flickor i åldern 14-18 år misstänks ha våldtagits och utnyttjats sexuellt av medelålders väletablerade män i flera år. Flickorna har också berättat att dom utsatts för gruppvåldtäkter. Och huvudman i härvan är en drygt 40 år gammal hög chef i ett stort nordiskt företag. Samtal med Ewa Carlenfors, chef för människohandelskommissionen, Linda Jonsson, projektledare för Onlineprojektet och Sofia Rapp Johansson författare till ”Tills skulderbladen blivit vingar”

Tanzanias blomsterindustri i kris

Den ekonomiska krisen börjar nu också sippra ner till världens fattigaste länder. Inte minst drabbas exportindustrierna när efterfrågan på råvaror och konsumtionsvaror minskar i den rika delen av världen. I Östafrika har exporten av snittblommor varit en ny och starkt växande industri på senare år. Men nu går efterfrågan ner, och i Tanzania tar odlarna till drastiska åtgärder för att möta krisen. Reportage av Maria Sjöqvist.

”Sånger från en inställd skilsmässa” 
heter Mikael Wiehes senaste skiva, som kom för några veckor sen. Det är en skiva som handlar om precis just det, en skilsmässa som inte blev av. Vi samtalar med musikern Mikael Wiehe.

Birgit Nilssons barndomshem
I maj 2010 öppnar ett museum mitt ute i betåkrarna på Bjärehalvön, som lär väcka stort internationellt intresse. Museet är världsstjärnan Birgit Nilssons barndomshem. Reportage av Lotta Malmstedt.

Programledare: Monica Saarinen och Cecilia Uddén
Producenter: Magnus Westberg och Towe Matre
magnus.westberg@sr.se towe.matre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".