1 av 5
Towe Matre
2 av 5
3 av 5
Monica Saarinen
4 av 5
5 av 5
- Vår bedömning av de offentliga finanserna har försämrats med 150 miljarder sedan i augusti, säger Anders Borg. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

G20- mötet, massarbetslöshet väntas och kriminella förebild för unga

16.00- 16.45

Massarbetslöshet väntas
Sverige står inför en massarbetslöshet på upp mot 12% om 2 år. Det spår finansminister Anders Borg i en ny prognos. Hur väl stämmer den bilden med andras prognoser och vilken är rätt medicin att ta till för att komma ur denna fördjupande kris? Hör bankekonomerna Robert Bergqvist från SEB och Jörgen Kennemar från Swedbank kommentera.

Efter 17.00 debatt mellan Thomas Östros, socialdemokraternas ekonomisk- politiske talesman och Carl B Hamilton, folkpartist i finansutskottet. Därefter samtal med mellan Peter Wolodarski, DN: s politiske chefredaktör och Mathias Sundin (FP) oppositionsråd, Norrköping.

Inför G20- mötet
Många hyser låga förväntningar på G20- mötet som startar på torsdag. Pressen är enorm på världens 20 ledande ekonomier, som nu samlas i London för försöka hitta lösningar på den globala krisen. Men hur ska länderna komma överens, när vissa vill spendera sig ur krisen medan andra vill reglera sig ur den? Har Londonbon rätt i sin pessimism eller ska Barack Obama lyckas uträtta mirakel? Hör SR: s korrespondenter Hanna Sahlberg, Kina, Maria Eksedler, London, Ginna Lindberg, Washington,  Annika Winsth, chefsekonom, Nordea och Stefan de Vylder, nationalekonom.

Utländska läkare i svensk sjukvård
Behovet av läkare i den svenska vården är stort, särskilt inom områden som allmänmedicin och psykiatri. Allt fler läkare rekryteras från andra länder. Omkring var femte läkare i svensk sjukvård har en utländsk utbildning enligt socialstyrelsen. Vår reporter Andreas Kron har träffat Gulnara Myrzamatova som imorgon sätter sig för att skriva ett prov i svenska för utländsk vårdpersonal.


17.00 - 17.45


Kriminell musikgrupp förebild för unga
Kartellen är en musikgrupp som gör så kallad gansterrap. En del av medlemmarna är tungt kriminella personer, som dömts för några av Sveriges mest uppmärksammade värdetransportrån. Dom är också dömda för vapenbrott och medhjälp till mord. Bandet är förebilder för många unga i förorterna. På mindre än ett år har deras hemsida haft nästan 1 miljon besökare. Vår reporter Katarina Gunnarsson har träffat musikgruppen Kartellen och deras unga fans.

Prostatacancer
I går avled Tv-journalisten Jarl Alfredius i sviterna av prostatacancer. Det är den näst vanligaste dödsorsaken, efter hjärt- och kärlsjukdomar. Varje år drabbas nästan 10.000 män av sjukdomen och ju tidigare den upptäcks desto större är chansen att överleva men idag finns ingen allmän rekommendation om att testa män för prostatacancer. Var och en får själv avgöra om man vill undersöka sig.
Samtal med Per-Anders Abrahamsson som är professor i urologi och Urban Gibson från Prostatacancerförbundet.

Saudisk reformrörelse
Har den saudiska reformrörelsen vind i seglen? Den frågan ställer sig många idag efter att Kung Abdullah utsett landets första kvinnliga minister och sparkat vissa ärkekonservativa figurer inom rättssystemet och den religiösa polisen.
Men samtidigt utsågs i helgen den kände konservative och reformskeptiske Prins Nayef till vice kronprins. Vad är det som pågår i saudiarabien?
Reportage av Cecilia Uddén.

Programledare:
Monica Saarinen och
Towe Cho Matre
Producent:
Olof Sjölander och
Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".