EU-valet och infiltratören Peter Rätz

16.00-16.45

Rovdjursförslag
Vargstammen ska inte få växa de närmaste åren, föreslår regeringen i sin rovdjursproposition i dag. I stället ska man försöka få in nytt blod genom invandrade vargar. Andreas Carlgren, miljöminister (C) medverkar bl a.

EU-debatten i Europa
EU-valet närmar sig med stormsteg - men intresset är svalt i Europa. Hur låter den debatt som ändå finns? Vilka frågor är på tapeten i tunga länder som Tyskland och Storbritannien?Vad står högst på agendan i Italien och Spanien? Och hur går tongångarna i våra nordiska grannländer? Hör Sveriges Radios korrespondenter rapportera från Berlin, Bryssel, London och Köpenhamn.

17.00-17.45

Infiltratören
Peter Rätz
var medlem i både de kriminella MC-gängen Bandidos och Hell´s Angels och samarbetade med den estniska maffian. Men egentligen arbetade han på polisens uppdrag. Hans arbete under nio år som undercoveragent ledde till att över 100 personer dömdes och stora mängder narkotika beslagtogs. Men i dag tvingas Peter Rätz och hans familj leva utomlands, där de byter land var sjätte månad för att komma undan de kriminella organisationer som satt ett pris på hans huvud. Reportage av Olof Sjölander och samtal med Peter Tjäder, polismästare och Gunno Gunnmo, fd länspolismästare Stockholm.

Organdonationer
Sen om bristen på donerade organ. Kan den lösas genom att man gör det tillåtet att köpa och sälja till exempel njurar? Johan Frostegård, professor i medicin och Nicklas Berggren, nationalekonom deltar.

Vännäs
Det är nu tre veckor sedan sju flyktingfamiljer i Vännäs utsattes för trakasserier med stenkastning. Efter det planerar fyra av familjerna att lämna Vännäs och deras barn har stannat hemma från skolan på grund av rädsla. Agneta Johansson for till Vännäs för att försöka få svar på vad som kan ha legat bakom.

Programledare: Anders Holmberg och Towe Cho Matre
Producenter: Helena Giege och Karin Wickström
helena.giege@sr.se karin.wickstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista