Oroligheterna i Iran och partiledardebatt

16.00-16.45

Ny minister i regeringen
Tobias Krantz
blir ny högskole- och forskningsminister (FP). Han medverkar i sändningen.

Iran och omvärlden
Oroligheterna fortsätter i Iran efter fredagens omtvistade val och protester fortplantar sig världen över. Hur oroväckande är egentligen läget, för det iranska folket, för regionen och för resten av världen? Vilka är reaktionerna och vilka är farhågorna i omvärlden? Jan Hallenberg, statsvetare, Rouzbeh Parsi, forskare medverkar bl a.

Porrmissbruk
Genom Internet har pornografi blivit extremt lättillgänglig. Och för en del blir porrsurfandet ett beroende som får dem att förlora kontrollen över arbete eller privatliv. Och även för den som lever med någon som har ett porrmissbruk är det svårt att veta var man ska vända sig. I Malmö är kommunen först ut med att nyligen ha startat en anhöriggrupp för de vars partner porrsurfar. Reportage av Natacha Lopez.

17.00-17.45

Partiledardebatten
Idag kom Statistiska Centralbyråns stora väljarundersökning som visar att den röd-gröna oppositionen skulle vinna om det vore val i dag. Men de största förändringarna i mätningen visade samtidigt att Moderaterna gick fram med drygt 5 procentenheter sedan i höstas samtidigt som Socialdemokraterna backade med samma siffror. Och i dag har partierna möts i vårens sista partiledardebatt i riksdagen. Pontus Mattsson rapporterar och Peter Wolodarski, chef DN:s ledarredaktion och Eric Sundström, chefredaktöm Aktuellt i Politiken medverkar.

Gratis kondomer
I Sverige görs varje år runt 30 000 aborter. Det är fler än i övriga nordiska länder enligt en ny sammanställning. För att få ner denna siffra föreslår regeringens utredare Anders Milton bl a fria kondomer till tonåringar. Åsa Regnér, generalsekreterare RFSU och Ebba Busch, förste vice ordförande KDU deltar.

Humor i TV
Den amerikanske TV-talkshow-stjärnan David Letterman har dragit ett skämt för mycket och har nu bett Alaskaguvernören och förre republikanske vicepresidentkandidaten Sarah Palin om ursäkt. Skämtet var under bältet och var riktat mot guvernörens dotter. Klas Wolf-Watz medverkar från Washington DC.

Antimaffia
En av de saker som för alltid är förknippade med Italien, ungefär sida vid sida med pasta och pizza är maffian. Ungefär en femtedel av italiens ekonomi beräknas ligga i maffians händer. Mot den organiserade brottsligheten, som sträcker sina långa fingrar i politik och näringsliv står en liten skara frivilliga privatpersoner som kämpar emot att deras land ska vara dömt att styras av maffian. Stefan Winiger rapporterar.

Programledare: Pia Fridén och Towe Cho Matre
Producenter. Magnus Westeberg och Karin Wickström
magnus.westberg@sr.se och karin.wickstrom@sr.se