Telefonväkteri med Anders Borg

16.00-16.45

Budgetpropositionen
Idag presenterade finansminister Anders Borg budgetpropositionen. Hör honom svara på lyssnarnas frågor samt kommentarer av Ekots politiska kommentator Inger Arenander.

17.00-17.45

Oppositionen om budgeten
Oppositionens ekonomiska talespersoner Thomas Östros (S), Ulla Andersson (V) och Mikaela Valtersson (MP) kommer till studion för att utvärdera regeringens budgetproposition.
De får också svara på frågan hur de vill styra Sverige istället.

Stadsdelars klassresor
Det ska handla om begreppet gentrifiering. Det handlar om gamla stadsdelars "klassresa", från sunkiga och nedgångna till hippa och populära. Vi besöker Sofielund i Malmö, som är på väg att förändras. Reportage av Lotta Malmstedt.

Facket i Sydafrika vill legalisera sexarbete
I Sydafrika vill den nationella fackföreningsorganisationen legalisera prostitution. Ett av skälen är att de som säljer sex ska få samma fackliga rättigheter som andra arbetare, men ett annat skäl är att det kan gynna landet under nästa års fotbolls-VM. Idag inleds fackföreningen Cosatus kongress i huvudstaden Johannesburg, där förslaget ska debatteras.
Samtal med Margareta Svensson, Sveriges Radios korrespondent i Johannesburg.

Tyskland inför valet
Reportage från Tyskland inför valet där på söndag. Vår korrespondent, Per Eurenius, har följt Angela Merkel som kämpar för att få bilda en borgerlig regering tillsammans med Liberalerna istället för som idag, Socialdemokraterna.

Kafferaster en kostsam historia
Kafferaster på jobbet motsvarar två och en halv heltidstjänter per år. Det har kommunchefen i danska Hilleröd räknat ut och därför föreslagit att fikarasterna för kommunens anställda ska dras in. En annan som räknat på vår heliga kaffepaus är Emanuel Norén, Folkpartiets gruppledare i Olofströms kommun, som vill dra in gratiskaffet i kommunen eftersom han har räknat ut att det skulle motsvarar två till fyra heltidstjänter. Reporter Jon Andersson.

Programledare:
Monica Saarinen och Anders Holmberg

Producenter:
Karin Wickström och
Helena Giege
karin.wickstrom@sr.se helena.giege@sr.se