Polisläckor, rökare kostar pengar och bok om apatiska barn ifrågasätts

16.00-16.45

Polisläckor
Under utredningen av helikopterrånet har diskussionen om polisläckor åter aktualiserats. Polisen ska hålla käften och göra sitt jobb sa justitieminister Beatrice Ask i en TV-intervju häromdagen. Varför håller inte polisen käften och vad kan de göra åt läckorna? Vi samtalar om detta först i Studio Ett. Samtal med Stefan Eklund, ordförande Polisförbundet Stockholm, Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör och Mårten Schultz, docent i juridik, Stockholms Universitet.

Sveriges rökare kostar pengar
Rökarna kostar Sveriges kommuner omkring 2,6 miljarder per år i förlorad arbetstid, har Folkhälsoinstitutet räknat ut. Allt fler kommuner väljer nu att förbjuda rökning för sina anställda på arbetstid. I Hässleholms kommun fattades beslutet i måndags. Bryter man mot förbudet kan man riskera jobbet. Medverkande: Urban Widmark, (M) kommunalråd i Hässleholm, Vidar Albinsson, hälsostrateg i Hässleholms kommun, Lisbeth Grip, enhetschef på äldreboendet Ekegården, Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenska Dagbladet och Gunnar Oom, (M) kommunalråd i Danderyd.

17.00-17.45

Bok om apatiska barn
Gellert Tamas nya bok "De apatiska. Om makt, myter och manipulation" har fått närmast unisona hyllningar, men idag går DN:s Hanne Kjöller till attack mot boken. Hör Gellert Tamas och Hanne Kjöller direkt i Studio Ett.

Ban Ki-Moon
Kulturama Gymnasium i Stockholm fick idag celebert besök när FN:s generalsekreterare besökte skolan för att ta del av elevernas medverkan i Reclimate som är en klimatfilmstävling för ungdomar i hela Norden. De vinnande kortfilmerna kommer att visas på klimatmötet i Köpenhamn i december. Reportage av Åsa Secher.

USA och Iran möts om kärnenergifrågan
Vilken metod väljer USA för att försöka få Iran att inte utveckla kärnvapen? Sanktioner, eller löften om investeringar och gemenskap? Idag möts Iran och USA för första gången på 30 år i ett flerpartssamtal om Irans kärnenergiprorgam. Vi bevakar frågan. Samtal med Trita Parsi, VD av det nationella iransk-amerikanska rådet i Washington.

Requiem för Bobby
Det var i januari 2006 som 10-årige Bobbys mamma och styvfar anmälde till polisen att han försvunnit utanför ett köpcentrum utanför Göteborg. Efter ett par dagars sökande började polisen fatta misstankar om att hans föräldrar kunde ha något att göra med hans försvinnande. Men att han utsatts för systematiskt misshandel under flera års tid och att misshandeln till slut skulle bli hans död var det ingen som trodde. Just nu turnerar musikverket "Requiem för Bobby". Reportage av Hanna Nyberg.

Informationen om svensk försvarsindustri
Hur mångsidig blir informationen om svensk försvarsindustri om bara förespråkarna får uttala sig? Kritik mot Kristdemokratiskt seminarium i riksdagen idag. Samtal med Ola Mattsson, generalsekreterare i Svenska Freds- och skiljedomssföreningen och Micael Oscarsson näringspolitisk talesman och riksdagsledamot för KD

Programledare: Anders Holmberg och Anna Landelius
Producenter: Anders Diamant och Malin Thelin

anders.diamant@sr.se malin.thelin@sr.se