Telefonväkteri med statsministern 27 november

Statsministern svarar på era frågor

Den 27 november 2009 kommer statsminister Fredrik Reinfeldt svara på lyssnarnas frågor i direktsänt telefonväkteri i P1:s Studio Ett.

Sedan Fredrik Reinfeldt tillträdde som statsminister 2006, har han gjort 108 resor ut i Sverige och besökt arbetsplatser, kommuner mm för att etablera bilden av ”den lyssnande statsministern”.

Nu får hela svenska folket möjlighet att ställa frågor direkt till statsministern i Studio Etts telefonväkteri – om allt från den svenska EU-ordförandeskapet och klimatarbetet, till stämningen inom alliansen och hur man hanterar att leva med ständig närvaro av livvakter.

Med mindre än ett år kvar till valet är det ett spännande politiskt läge – opinionsmätningarna visar att skillnaden mellan blocken är väldigt liten, flera partier ligger nära 4 %-spärren. Samtidigt är statsminister Reinfeldt EU-ordförande.

Det är också smått unikt att en sittande regeringschef medverkar i telefonväkteri, beredd att svara på frågor som spänner över hela det politiska fältet.

Studio Etts telefonväkteri


Sänds:
Studio Ett i P1 fredag 27 november, kl 16 – 17.45

Fråga statsministern: Telefonslussen kommer vara öppen under fredag eftermiddag 27 november, telnr: 08 22 45 00, men redan nu kan du mejla dina frågor på #link=164371#.

Obs! Om du vill ställa din fråga till Statsministern direkt i Studio Etts telefonväkteri; skriv in ditt namn och telefonnummer i ditt mail, så att vi kan ringa upp dig.

Programledare: Monica Saarinen och Anders Holmberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista