Sandra Zackrisson handlar mest på loppis för att få ekonomin att gå ihop. Här med senaste mattfyndet som hänger på tork. Foto: Helén Palmqvist Novik/SR.

Ensamstående får det svårare ekonomiskt

Ensamstående föräldrar har fått det sämre än familjer med två inkomster. De senaste 15 åren handlar det om tusenlappar varje månad. Orsaken är bland annat att nivåerna för underhållstöd, barnbidrag och gränsen för bostadsbidrag inte följt pris- och inkomstutvecklingen. Det visar Institutet för Privatekonomi på Swedbank som de senaste 15 åren följer utvecklingen för löntagarhushåll. Sandra Zackrisson, som jobbar heltid som polis i Göteborg, har delad vårdnad om sina tre barn och berättar att hon har svårt att få pengarna att räcka till trots att hon lever snålt. Reportage av Helén Palmqvist Novik. Hör Gudrun Schyman, talesperson för FI, Veronika Palm (S) och Solveig Zander (C). 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".