Fredag 2 april

Programledare:

Svält hotar i Gaza
FN stoppar livsmedelstransporter till Gaza och snart finns risk för svält. Christer Nordahl, vice direktör för FN-organet Unwra berättar. 16.05.

Tema: Den förbjudna barnlösheten
Studio Ett efter 16 handlar om att inte kunna få barn. Vart sjunde par har svårt att få barn, och till detta kommer ensamstående och homosexuella. Många har svårt att få barn, men få talar om det. Det är tabu, hävdar reaktörerna till en ny bok där människor berättar om sin längtan, sina försök och sin väg till barn - eller till ett liv utan barn. Kristina Thulin, redaktör för antologin Längta barn, Sture Nordh, TCO-ordförande och författaren Åsa Moberg är några av gästerna i Studio Ett efter klockan 16.

Upplopp i budgetkampen
Förhandlingarna om statens budget tycks vara på väg mot upploppet. 17.00

Kullenberg om den bittra striden
I boken ”Censurerad” går journalisten Annette Kullenberg till hårt angrepp mot ledningen för sin gamla tidning Aftonbladet. Chefredaktören iklädde sig Karl XIV Johans roll och återinförde censur, skriver hon.

Är Hägglund rätt man för kd?
I morgon blir Göran Hägglund kristdemokraternas nye ledare, men i det kristdemokratiska fästet Västerbotten hörs missnöjt muller över valberedningens beslut. Reportage av Torbjörn Bergström. Avgående partiledaren Alf Svensson kommenterar.

Nygammal TV-gubbe blir dragkrok
Inramningen var spektakulär när TV4 Göteborg presenterade Lasse Kronérs efterträdare framför lyckohjulet i Bingolotto. Studio Etts David Gustafsson var med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista