Onsdag 28 april

Programledare: Kristin Göthe och Zian Zandi

Vem är gladast över att ses?
I eftermiddag träffas statsminister Göran Persson och USA:s president George W Bush i Ovala rummet. Är mötet en fjäder i hatten för Persson eller är det Bush som har mest att vinna? Statssekreterare Lars Danielsson och SR:s Thomas Nordegren direkt från Washington. 16.05

Slaget om reglerna
Nu röstar riksdagen om de omdiskuterade övergångsreglerna. Inger Arenander om det politiska spelet inför voteringarna.

Susanne Palme skildrar den långa vägen från tanken på öppna gränser till regler och kontroll. Och hur har debatten varit? Robert Sundberg, Dala-Demokraten (s) diskuterar med Isobel Hadley-Kamptz, Expressen (liberal). 17.00

Famagustas flyktingar deppar
Grekcyprioternas nej till FN-planen stoppar planerna på återflyttning i sommar till Famagusta. Reportage från spökstadsdelen Varosha av Titti Nylander.

Vem hjälper när socialtjänsten sviker?
Ria Dorkas i Örebro är ett exempel på inrättningar som hjälper missbrukare och andra i samhällets utkant när kommunerna minskar sina insatser. Andra reportaget av tre av Lars Ekelöf.

Tema: Medicinsk turism
Höftleden opereras i Indien, till en bråkdel av vad det kostar i Sverige, reumatikern får behandling i Thailand. Medicinsk turism är ett nytt begrepp i vår globala värld. Var kommer gränserna att gå för hur patienter kan skickas runt världen, till länder där vården för tillfället är billigast och effektivast?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista