Fredag 30 april

Programledare: Staffan Dopping och Li Hellström

Henke höjer EM-pulsen
Nyheten att Henrik Larsson ställer upp i landslaget under EM ger somliga glädjefnatt. Hur påverkar det här förbundskapten Tommy Söderbergs EM-planer? 16.05

Telefonväkteri om de 10 nya
På lördag är det dags: Den europeiska unionen växer med 10 länder och 76 miljoner invånare. Vad tar de nya länderna med sig in i EU? Och hur kommer de att förändra unionen? Serien ”Kjell Albins Europa” följs upp med ett telefonväkteri om EU:s nya medlemmar. Efter 16.05

På tröskeln till det nya EU
En dag kvar innan unionen får tio nya länder och 75 miljoner nya medborgare. Direktrapporter och stämningar med Kjell Albin Abrahamson, Warszawa, Bengt Lindroth, Tallinn, Titti Nylander, Nicosia och Kerstin Brostrand, Dublin.

Porten till Polen
40 miljoner polacker blir nu våra EU-grannar. Färjeterminalerna i Nynäshamn och Ystad blir för många polacker det första mötet med Sverige. Reportage av Katarina Gunnarsson.

Välkomna vårtoner
Efterfrågan på manskörer är stor just nu. Sångarbröderna i Malmö laddar för kvällens vårsånger vid majbrasan. Rapport av Lotta Malmstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".