Torsdag 29 april

Programledare: Kristin Göthe och Zian Zandi

CENTRALEN
Antalet anmälda överfallsvåldtäkter har ökat med 40 procent på de senaste femton åren. Ska en kvinna behöva var rädd när hon går hem på kvällen, vilken rätt till trygghet har hon i vårt samhälle och var finns männen i debatten?

Kom till Centralstationen i Stockholm och var med och diskutera eller lyssna på P1 efter kl 16.05.

Drogfria anstalter?
Anstalten skulle vara drogfri men så avslöjades det att nästan hälften av fångarna gick på starka droger. Går det att få drogfria anstalter? Debatt i Studio Ett efter kl 17.

Nordkorea
Hur är situationen i Nordkorea en vecka efter den stora tågkatastrofen? De allra flesta som skadades är barn. Vilken hjälp har de fått?

Fördomar i Bryssel
Det finns många i Bryssel som har fördomar gentemot personer från de nya medlemsländerna. Men de fördomsfulla kommer att få skämmas, säger en högt uppsatt EU-tjänsteman. Reportage av Kerstin Brostrand.

Den nya välfärden, del 3
I vår serie om den nya svenska välfärden ställer vår reporter Lars Ekelöf idag frågan vem som har rätt till en bostad i dagens Sverige? Vi hör vi om hemlösa som får bostad tack vare frivilligorganistioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".